Industriële keukens

Op zoek naar een nieuwe keuken met een stoere en robuuste uitstraling? Dan is een industriële keuken dé keuken die bij jou past. Deze keuken kenmerkt zich door zijn stoere uitstraling met de combinatie van robuuste materialen en een rauw randje in de vorm van bijvoorbeeld beton of (roestvrij)staal. We laten je graag de kenmerken van industriële keukens zien en nemen je graag mee.

Industriële keuken in huis

Door bepaalde elementen wordt de sfeer in een industriële keuken heel eenvoudig bepaald. De keuken is te herkennen aan enkele kenmerken. Denk hierbij aan robuuste materialen zoals RVS, metaal en/of ruw hout. Maar ook een betonnen keukenblad is een mooie eyecatcher in een industriële keuken.

Felle kleuren vind je deze keukens niet terug. Er wordt veelal gebruik gemaakt van kleuren zoals bruin, grijs, zwart en (donker)groen. Op deze manier wordt er een neutraal en natuurlijk effect gecreëerd. In een industriële keuken is het kenmerkend dat er rekening wordt gehouden met een strakke indeling en de afstanden kort worden gehouden. Daarbij is een industriële keuken ook zeer ruimtelijk opzet. Ideaal wanneer je aan het koken bent en de ruimte nodig hebt.

Varianten op een industriële keuken

Een industriële keuken kan gecombineerd worden met diverse andere stijlen. Een industriële keuken met een landelijke stijl combineert twee woonstijlen perfect met elkaar. Naast de industriële materialen wordt in deze keuken ook gebruik gemaakt van hout om een warme sfeer toe te voegen. De stijl is stoer, maar tegelijkertijd ook warm, sfeervol en gezellig.

Denk eens na over een industriële woonkeuken als je de ruimte hebt. Je dient dan goed te kijken naar de indeling van de keuken en de opstelling ervan ten opzichte van de rest van de woning. Bij een woonkeuken vloeit de keuken over in de woonkamer en vormt het allemaal samen een geheel. Creëer met een keukeneiland nog een gezellige bar erbij, waaraan je in de ochtend heerlijke ontbijtjes kunt klaarmaken of in de avond kunt borrelen tijdens het eten koken.

Om jouw keuken te voorzien van een industriële stijl hebben we meerdere elementen die jij in je keuken kunt opnemen. Denk hierbij aan industriële keukenkasten, gemaakt van metaal of RVS met een ruwe uitstraling. Met keukenapparatuur is deze keukenstijl ook goed te benadrukken. Denk hierbij aan een groot RVS fornuis met grote pitten of een oven met stoere draaiknoppen. Allemaal elementen die we kunnen toevoegen aan jouw keuken voor die industriële uitstraling.

Onze adviseurs helpen je graag!

Zie jij een industriële keuken helemaal tot zijn recht komen in jouw interieur? Maar weet je niet hoe je dit kunt toepassen. Onze adviseurs helpen je graag! Zij helpen je bij het samenstellen van jouw industriële keuken met bijpassende apparatuur, de juiste combinaties en andere benodigdheden. Tijdens onze afspraak lopen we samen met jou door onze inspirerende showroom waarbij we verschillende industriële keukens en andere opties laten zien. Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer