Landelijke keukens

Een warme, klassiek uitstraling, dat heeft een landelijke keuken. Ze zijn al jaren ontzettend populair, dankzij de karakteristieke uitstraling door de authentieke elementen als kaderdeurtjes, sierlijke handgrepen en open kasten. Daarnaast kenmerkt de keuken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, zoals gebroken wit of zand. Blauw en grijs zijn ook ontzettend goed toe te passen, deze geven de keuken een ietwat stoerdere look. Een boerenkeuken welke een nostalgische look & feel geeft maar voorzien is van de modernste apparatuur. Een sfeervolle keuken waarin u zich direct op uw gemak zult voelen.

Gezelligheid in landelijke keukens

De keuken zal het hart van de woning zijn, waarbij de ruimte centraal staat. Doordat de keuken zeer ruim opgezet is, zal er niet alleen gekookt worden, maar zal het ook dé plek worden om gezellig samen te komen. De meeste landelijke keuken zijn voorzien van een grote keukentafel, een hardhouten met minstens zes of acht eetkamerstoelen. Alles in landelijke keukens is gericht op gezelligheid, deze ademt warmte en sfeer uit. De keukenstijl is niet alleen voor mensen die landelijk wonen, maar zal ook perfect passen binnen een moderne woning. 

Authentieke elementen

Kenmerkend aan landelijke keukens zijn de toegepaste authentieke elementen, denk hierbij aan kaderdeurtjes, geruite tegelvloeren en porseleinen gootstenen welke in het keukenblad verzonken liggen. De vormgeving is robuust en warm en verre van strak: er wordt gebruikgemaakt van randen, versieringen en ornamenten. Eyecatchers mogen natuurlijk niet ontbreken in deze keuken. Ga voor opvallende knoppen, gebogen grepen en natuurstenen werkblad!

Bekijk al onze keukenstijlen

Verschillende landelijke materialen en kleuren

De landelijke keuken wordt vormgegeven met een heleboel natuurlijke materialen, denk aan een dik composieten werkblad of juist natuursteen, met daarin een verzonken porseleinen spoelbak. Kies voor prachtige houten kaderkasten en stoere houten planken tegen de achterwand. De materialen zijn sterk en robuust, maar zorgen tegelijkertijd voor een huiselijk en warm gevoel.

Als het gaat om de kleurstelling zijn voornamelijk lichte tinten als crème, vanille en gebroken wit populair, daarnaast kiest men veelal voor aardetinten als bruin, zand en beige. Een stoere uitstraling zal ontstaan door de toepassing van blauw of grijs. Richt de keuken landelijk in met accessoires. Er zal genoeg ruimte zijn voor uw pannen, potjes en flesjes olijfolie.

Een landelijke stijl die bij u past

Landelijke keukens staan bekend om de sierlijke afwerking. Tierelantijntjes, maar ook nostalgische keukengrepen of kastdeurtjes. Wanneer u de keuken een moderne twist wilt geven kunt u ook kiezen voor greeploze kasten, super hip! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wat betreft een landelijke keuken. Kiest u een witte, landelijke keuken, dan zal deze moderner ogen wanneer u gaat voor een glad afgewerkt werkblad. Gaat de voorkeur naar stoer? Pas dan eens de kleur zwart toe, wanneer deze aangebracht is zal de keuken een stoere maar toch elegante look krijgen.

Warmte en gezelligheid in een houten keuken

Wanneer u op zoek bent naar een gezellige, warme keuken zou een houten keuken wel eens een optie kunnen zijn! De houten keuken zorgt voor een natuurlijke uitstraling, gezelligheid en comfort. Hout is in ieder keukenstijl toe te passen!

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Wilt u advies over een sfeervolle landelijke keuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer