Betonlook keukens

Ben jij helemaal weg van een industriële keuken? Dan past een betonlook keuken perfect bij jou! Beton wordt steeds populairder in de keuken. De keuken zal niet daadwerkelijk volledig van beton gemaakt worden, maar de materialen met een stoere betonlook lijken net echt! Combineer het beton met andere mooie materialen, zoals hout, roestvrij staal, kunststof en keramiek en geef jouw keuken een stoere, robuuste uitstraling.

Echt beton of een betonlook?

Je hebt allerlei mogelijkheden om de betonlook door te voeren in je keuken. Wanneer je voor echt beton kiest, krijgt de keuken een toffe, authentieke uitstraling. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden, dat beton een materiaal is dat om onderhoud vraagt. Wil je wel graag de betonlook in de keuken, liever geen echt beton? Ga dan voor andere materialen met een betonlook, zoals kunststof of keramiek! We laten je graag zien hoe jij beton in je keuken kunt introduceren.

De mooiste betonlook elementen

In een betonlook keuken gaat het om de betonnen elementen die worden gebruikt. Hiermee kun je alle kanten op, van een betonnen vloer tot de wasbak. Ook zien we steeds vaker de keuze voor een betonnen keukenblad. Geen wonder, aangezien de strakke, koele looks van een betonnen aanrechtblad goed te combineren is met andere stijlen. Zo kun je nog alle kanten op. Ontdek de mogelijkheden en doe inspiratie op!

Een betonvloer in de keuken

De omgeving van de keuken heeft een grote invloed op de uitstraling van een keuken. Ben jij gek op stoere industriele keukens? Dan is betonnen vloer zeker de moeite van het overwegen waard.

Dit kan op verschillende manieren. Allereerst kun je de keuze maken voor het storten van een betonnen vloer. Op deze manier ontstaat er een stijlvolle, gladde vloer. Door het ontbreken van de voegen is zo’n vloer ook nog eens gemakkelijk schoon te maken, ideaal!

Heb je liever geen betonnen gietvloer, wil je wel graag een vloer in de mooie neutrale kleuren van beton? Dan zijn tegels met een betonlook een goede optie! De tegels hebben een ietwat minder industriële uitstraling, maar zullen perfect passen in een betonlook keuken met een klassieke stijl.

Muren met een betonlook

De look en feel van de keuken zal ook bepaald worden door de muren. Een stoere, stijlvolle afwerking zal ontstaan wanneer je kiest voor een betonlook.

Dit door bijvoorbeeld met betonlook verf te werken. Zo geef je de keuken in een handomdraai een compleet andere look, zonder dat er een grote verbouwing plaats hoeft te vinden. Wanneer je een geheel nieuwe keuken laat plaatsen, is betonstuc een praktische keuze.

Het is niet noodzakelijk om alle muren in de keuken te een betonlook te geven. Als je alleen al kiest voor een achterwand met een betonlook, zal dit de keuken een bijzonder effect geven.

Een betonnen keukenblad

Wanneer je voor een echte eyecatcher wilt gaan, is een betonnen aanrechtblad de perfecte keus! Wanneer het werkblad op de juist manier wordt onderhouden, heeft het beton een ontzettend lange levensduur. Het is belangrijk om te letten op het draagvermogen van de keukenkastjes. Aangezien een massief betonnen keukenblad nog al een gewicht met zich mee brengt. Natuurlijk zullen onze keukenadviseurs tijdens het adviesgesprek hier over mee denken en kijk naar eventuele alternatieven. Zoals bijvoorbeeld een betonlook aanrechtblad is namelijk ook een optie, kies bijvoorbeeld voor een kunststof werkblad met betonlook.

Een wasbak van beton

Een betonnen wasbak zal in ieder keuken mooi staan. Helemaal wanneer je voor een geïntegreerde variant gaat, dan heb je een keuken van beton, waarin de wasbak mee is gegoten. Zo ontstaat er een naadloos ontwerp, wat zorgt voor een heel bijzondere uitstraling in de keuken! Niet alleen in een industriële, maar ook in een landelijke keuken voelt een wasbak van beton zich helemaal thuis. Kies bijvoorbeeld voor een aparte, betonnen wasbak, als een soort van ode aan de boerenkeukens van vroeger.

Stoere keukenkastjes

De natuurlijke uitstraling van het grijze beton is goed te combineren met andere kleuren. Hierdoor is het dan ook heel tof om te kiezen voor keukenkastjes met een betonlook. Wanneer je graag een industriële keuken wilt, is dit de perfect optie! Combineer de betonlook keukenkastjes bijvoorbeeld met een glanzend aanrechtblad, zo ontstaat er een echte design keuken. Uiteraard kun je de grijze keukenkastjes ook combineren met andere kleuren, ga je voor een gewaagde accentkleur of past hout beter binnen jouw interieur? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Door de betonlook keuken met bijvoorbeeld hout combineren, kunnen verschillende stijlen gecreëerd worden. Strak of robuust, of juist een landelijke of zelfs een romantische stijl is mogelijk. Het is maar net hoe je de betonnen elementen in je keuken gebruikt. Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs en ontdek de mogelijkheden!

Plan je afspraak

filter en sorteer