Houten keukens

Een trend die al wat langer bestaat, maar nog altijd ontzettend hip is, zijn de houten keukens. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Van een strak design tot een romantische look. Qua kleuren is ook alles mogelijk. Van lichte houtsoorten tot donkerdere tinten en speciale soorten hout, de mogelijkheden zijn eindeloos! Houten keuken elementen zorgen voor een warme en knusse uitstraling in jouw interieur. Haal de gezellige sfeer in huis, straks zit je het liefst altijd in de keuken!

Allerlei soorten hout

Een keuken kan van bijna ieder houtsoort gemaakt worden. Een van de meest gebruikte soort is eikenhout, aangezien dit op vele manieren bewerkt kan worden en het lang mee gaat. Ook zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld notenhout, dit heeft een mooie bruine kleur en een fijn strepen patroon. Maar ook voor een lichtere houtsoort, zoals essenhout. Of juist duurzaam, gerecycled hout of massief hout.

Een massief houten keuken wil zeggen dat de panelen (bijna) volledig van hout is. Wat zorgt voor een luxe uitstraling in de keuken, de keuken oogt natuurlijk en robuust te gelijk. In dit geval wordt er vaak gebruik gemaakt van een meubelplaat of multiplex voor de achterwand en ladebodems. Let hierbij wel op, dat een massief houten keuken duurder is dan een keuken van kunststof of andere materialen.

Je zou ook kunnen kiezen voor een fineer keuken. Hierbij zijn dunne houtlaagjes op een ondergrond verlijmd. Zo is de buitenste laag van echt hout en zorgt dit voor een mooie en luxe uitstraling.

Een keuken met houtlook

Een andere optie is een keuken met houtlook. Waarbij de basis een spaanplaat is of MDF met een HPL toplaag, een soort van ‘nephout’. Maar doordat de technieken tegenwoordig zo goed zijn, is er nauwelijks verschil op te merken. De keuken is hoe dan ook van topkwaliteit en bovendien onderhoudsvriendelijk en een stuk goedkoper dan een echte houten keuken! Het enige nadeel van een keuken met houtlook is dat het voelbaar is, dat deze niet van echt hout gemaakt is!

De mooiste houten elementen

De keukenvloer van hout

In de keuken hoort een vloer die slijtvast is en die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Een van de eerste gedachten is dan ook tegels. Maar hoe tof is het om een houten vloer in de keuken te hebben? Dit zal de keuken een compleet andere uitstraling geven. Ga je toch liever voor tegels? Er zijn ook tegels met de look van een houten vloer!

Een houten aanrechtblad

Hout is gemakkelijk in de keuken toe te passen, bijvoorbeeld door alleen te kiezen voor een houten werkblad. Dit zal meteen zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling. Hierbij is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt, om het materiaal in optimale conditie te houden. Maak gemorste vloeistoffen gelijk schoon en droog het oppervlak goed met een doek. Bescherm het hout zoveel mogelijk tegen vocht en vuilopname door deze regelmatig in de zeep te zetten. En is het keukenblad beschadigd? Schuur het blad op, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Houten kastjes

Je ziet steeds meer combinaties van materialen in de keuken. Wat dacht je van een hoogglans kastombouw met daarin sfeervolle houten keukendeurtjes. Zo krijgt de keuken al gauw een landelijke en tijdloze uitstraling. Je hebt ruime keuze uit soorten keukenfronten, zo zit er altijd eentje tussen naar jouw smaak.

De leukste houten accessoires

Een van de meest makkelijke manieren om hout in de keuken terug te laten komen, zijn houten keukenaccessoires. Zo hoeft er geen grote verbouwing plaats te vinden, maar kun je met de aanschaf van toffe houten schalen, kommen en kookgerei de keuken in een handomdraai een andere look geven!

Wil je meer weten of over een houten keuken bij jou thuis? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze keukenadviseurs en ontdek de mogelijkheden!

Plan hier een afspraak

filter en sorteer