Industriële keukens

Houdt u van stoer en robuust? Denk dan eens aan de industriële keukenstijl! Een keuken welke passie en vakmanschap uitstraalt en alles behalve netjes afgewerkt is. De stijl wordt gekenmerkt door stoere materialen als RVS, beton, hout en bakstenen. Qua styling kunt u alle kanten op, trek de stijl door van de achterwand, tot aan de verlichting en kies voor stoere meubels en stijlvol apparatuur.

Eerlijke materialen

Wat een keuken echt industrieel maakt is het gebruik van eerlijke, industriële materialen. Denk hierbij aan metaal, steen, beton en grof hout. Hierdoor krijgt de keukens een robuuste karakter. Het toevoegen van bakstenen in uw keuken is hierin een ware eyecatcher.

Warmte wordt aangebracht door het gebruik van hout, aangezien de industriële keuken over het algemeen wit-, zwart- en grijstinten heeft. Als extra optie kan er gewerkt worden met een accentkleur, bijvoorbeeld rood of blauw.

Combineren van verschillende stijlen

In een industriële keuken kunt u ontzettend goed stijlen combineren, zoals bijvoorbeeld retro, barok of juist klassiek. Zo ontstaat er een minder industriële look in de keuken en krijgt het een wat zachter karakter. De combinatie modern en industrieel komt steeds vaker voor. Deze keukens hebben vaak veel glad geschaafd hout en glad beton. Wanneer u een betonnen keuken met een houten keuken gecombineerd wordt, ontstaat een strakke, natuurlijke en robuuste keuken. Kies uw favoriete stijlen en ontwerp uw droomkeuken!

Bekijk al onze keukenstijlen

Buizen, leidingen en snoeren in het zicht

Wat ook super handig is aan een industriële keuken, is de aanwezigheid van (afvoer)buizen en leidingen. Aangezien het geen must is dat deze worden weggewerkt, op het plafond mogen ze bijvoorbeeld gewoon in zicht zijn. Let er wel op dat deze buizen en leidingen van koper of RVS zijn. Een leuke stylingtip: stem de verlichting af op de buizen en kies voor materialen in dezelfde kleur! Bovendien kunt u er ook voor kiezen de snoeren van hanglampen niet weg te werken, maar gewoon mee te nemen in het ontwerp.

Beton keukens

De keuken krijgt een stoer en robuust karakter van beton. Het is een natuurproduct, dat niet langer alleen wordt gebruikt in de bouw, maar ook toegepast kan worden in woningen, waaronder in de keuken! Een betonnen keuken heeft niet alleen een industriële, ruige look maar kan ook een warme en gezellig sfeer creëren. Hoe dan ook, u bent verzekerd van een moderne en eigentijdse keuken.

Het beton zal bij zeer intensief gebruik na verloop van tijd enigszins verkleuren. Dit is een reden dat men tegenwoordig ook vaak kiest voor een betonlook keuken. Het materiaal wordt in dat geval nagemaakt door middel van kunststof of keramiek. Dit is dan ook onderhoudsvriendelijker is dan echt beton.

Mooie elementen in betonlook keuken

Alles is mogelijk, van vloeren in betonlook, een aanrechtblad met betoonlook tot betonnen tafelbladen. Het is een hard materiaal, duurzaam en geheel naar uw wens te vormen! Dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen! Een absolute trend op dit moment is het betonnen keukenblad. Het materiaal is dicht en slijtvast, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is! Het fijne aan deze werkbladen is het feit dat er geen standaard afmetingen zijn. Zo is iedere keuken met betonnen aanrechtblad uniek! Deze wordt ingemeten, gemaakt en volledig naar uw wens geplaatst.

Beton combineren met hout

Het samenvoegen van beton en hout is een ontzettend goede combi! Enkel beton kan voor een kille en koude uitstraling zorgen. Wanneer er gekozen wordt voor de combinatie van hout en beton ontstaat er meer levendigheid, warmte en gezelligheid in de keuken. Ga bijvoorbeeld voor een houten keuken met een betonnen blad. Maar zo kunt u ook heel goed betonlook keukenfronten combineren met een houten werkblad, super sfeervol!

Passende industriële accessoires

Er zijn ontzettend veel opties als het gaat om een keuken industrieel maken. Dit begint bij het kiezen van bijvoorbeeld een opvallende achterwanden en het gebruik van beton. Wat apparatuur betreft, maakt een stoer fornuis het industriële plaatje compleet. Daarnaast kan een strakke hanglamp een echte eyecatcher zijn, of een grote keukentafel om heerlijk aan te dineren!

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Wilt u advies over een stijlvolle industriële keuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer