Kookplaten & fornuizen

Als het om koken gaat, geeft Boer Staphorst u alle vrijheid om te kiezen uit keramische, inductie en gaskookplaten. De indeling van de kookplaat kunt u afstemmen op uw persoonlijke voorkeur. Nieuw bij ons is nu ook PITT cooking.

Onze soorten kookplaten

Gaskookplaten

Voor velen is gas de voorkeurwarmtebron om te koken. Gas is goed te regelen wat belangrijk is voor een perfecte maaltijdbereiding. Bij gaskoken zijn verschillende oppervlakten mogelijk om op te koken, namelijk: RVS, glas of emaille. Daarnaast lopen de mogelijkheden uiteen van langzaam garen op een sudderbrander, tot wokken op een krachtige wok brander.

Keramische elektrische kookplaten

Keramische kookplaten werken op halogeenstralers, elektrische verwarming- of infrarood elementen. De spiralen onder de keramische gasplaat worden verhit en deze gloeien langzaam rood op wanneer ze heet zijn. Door het gladde oppervlak is deze kookplaat gemakkelijk schoon te houden.

Inductiekookplaat

De inductiekookplaat werkt op een elektromagnetisch veld voor verwarming. Als de kookplaat wordt aangezet, worden, in tegenstelling tot de elektrische kookplaat, geen rode verwarmingselementen zichtbaar en ook wordt de plaat niet warm. De warmte wordt pas na het plaatsen van de pan direct in de panbodem opgewekt. Nog een voordeel is dat wanneer de pan van de plaat wordt afgehaald, de plaat alleen warm, en niet heet, aanvoelt. De warmtezones passen zich aan het formaat van de pan aan. Inductie is goedkoop in gebruik. Voor koken op inductie dienen speciale pannen te worden aangeschaft.

PITT cooking

PITT cooking is een nieuwe manier van koken waarbij de kookpitten subtiel in het werkblad zijn geïntegreerd. De positie van de branders kunnen naar eigen wens worden bepaald. PITT cooking biedt, in tegenstelling tot traditionele kookplaten, alle ruimte voor het gebruik van meerdere grote pannen. Het past altijd!

Onze soorten fornuizen

Een fornuis is eigenlijk een kookplaat en oven in één. U kunt een oven en kookplaat apart aanschaffen, of kiezen voor een fornuis. Een fornuis is een ideale oplossing voor als u meerdere gerechten tegelijk wilt koken of veel ovenruimte wenst. Daarnaast geeft een fornuis een prachtige uitstraling aan de keuken.

Typen fornuizen

Fornuizen werken op gas of op elektriciteit. Er zijn verschillende typen fornuizen:

  • Zowel een elektrisch kookgedeelte, als oven
  • Kookgedeelte werkt op gas, oven is elektrisch
  • Zowel een kookgedeelte op gas, als de oven

Kookgedeelte

Een fornuis met een elektrisch kookgedeelte beschikt over een keramische kookplaat of een inductiekookplaat. Meest gekozen is het kookgedeelte in de gas variant: een mooie ruime kookplaat met wel 5 of 6 pitten.

Oven

De ovens van tegenwoordig werken voornamelijk op elektriciteit, maar toch een klein deel nog steeds op gas. Gasovens zijn goedkoop in gebruik en snel op temperatuur, maar zijn daarentegen niet nauwkeurig in te stellen en hebben beperkte mogelijkheden. De elektrische ovens van tegenwoordig bieden volop mogelijkheden wat ovenfuncties betreft.

Wilt u meer informatie over de verschillende kookplaten en fornuizen? Onze medewerkers helpen u graag!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer