Ovens & magnetrons

Laden...

Een oven is een belangrijk element uit de keuken om eten te serveren. Gebruik de oven voor het garen van vlees of om een overheerlijke cake te bakken: er zijn volop mogelijkheden. Boer Staphorst heeft een ruim assortiment aan ovens van verschillende designs, functies en merken zodat er altijd een oven is die aansluit bij uw wensen.

Inbouwovens

In een keuken op maat wordt vaak voor een inbouwmodel gekozen. Een inbouwoven geeft een strakker uiterlijk aan de keuken, en daarbij gaat geen plek verloren waar ook iets anders geplaatst had kunnen worden. Daarom heeft Boer Staphorst een ruim assortiment aan inbouwmodellen met verschillende functies voor uw eigen kookwensen.

De nieuwe Siemens iQ700 ovenserie

Uw huishouden zoveel mogelijk uit handen geven en toch elke dag genieten van de lekkerste gerechten is vanaf nu mogelijk met de Siemens iQ700 ovenserie. Met deze ovens kookt u in de helft van de tijd en heeft u meer tijd voor belangrijkere dingen in het leven.

Verschillende functies van de oven

Een oven kan over verschillende functies beschikken:

Hetelucht

Een hete-luchtfunctie heeft zijn voordeel dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Zo kunnen er meerdere bakplaten tegelijk worden gebruikt. De ventilator blaast de hitte die van de warmte-elementen afkomen door de ovenruimte. Een heteluchtoven hoeft nét wat minder heet ingesteld te worden dan een traditionele oven zonder ventilator.

Magnetron

Een oven met een magnetronfunctie is iets anders dan een combimagnetron (oftewel een magnetron met een hete-luchtfunctie). In een combimagnetron kunnen geen metalen roosters en producten worden gebruikt. Bij een oven met magnetronfunctie hoeven de chromen rekken en roosters niet verwijderd te worden. De chromen onderdelen zijn zó gemaakt, dat ze niet gaan vonken als de magnetronfunctie gebruikt worden. Een oven met magnetronfunctie is ideaal als de magnetron niet te vaak wordt gebruikt. Heeft u regelmatig gerechten om op te warmen of te ontdooien? Dan kunt u beter voor een aparte magnetron gaan.

Stoom

De stoomoven is door de jaren heen uitgegroeid tot een échte must-have. Met een stoomoven maakt u de lekkerste gerechten klaar. De stoomfunctie zorgt voor perfecte groenten en aardappelen, zonder dat daarbij smaak, kleur en vitaminen verloren gaan. En doordat er gen vet of olie aan te pas komt, is het eindresultaat ook nog eens super gezond. De stoomfunctie kan worden gebruikt om gerechten te stomen, maar ook in combinatie met de oven voor bijvoorbeeld het bakken van brood met knapperige korstjes.

Grill

De grill wordt vaak ingezet om gerechten van en krokant korstje te voorzien. De oven bevat hierbij een hitte-element in het plafond. Dit element wordt in korte tijd zeer heet en zorgt voor een heel specifieke manier van bereiden.

Magnetrons

Laat weer van het werk en nog snel even het restje eten van gisteren opwarmen? Een magnetron is hiervoor de perfecte oplossing. Daarnaast is het ook een efficiënte manier van koken, want magnetrons gebruiken minder energie. Magnetrons zijn er in verschillende soorten en maten. Wij helpen u graag aan een passend model.

Verschillende soorten magnetrons

Combi magnetron

Een combimagnetron heeft meer functies dan een solo magnetron. Deze kan gebruikt worden om te bakken en grillen doordat de combi magnetron beschikt over een oven- en grillfunctie. Een combi magnetron kan beschikken over ongeveer dezelfde functies als een oven, afhankelijk van het model dat u kiest.

Solo magnetron

Een solomagnetron heeft alleen een magnetronfunctie. Hiermee kunt u snel een maaltijd opwarmen of ontdooien.

Kom langs in onze winkel! Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van een geschikte oven naar uw wensen.

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer