Houten keukenblad

Wilt u meer sfeer in uw keuken? Kies dan voor een houten werkblad! Een houten werkblad past namelijk perfect in zowel een strakke designkeuken als in een landelijke keuken. Hout is goede keuze om meer warmte en gezelligheid in de keuken te creëren.

Materiaal

Elk hout is uniek, dus zijn er verschillende soorten hout die geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Door de grote keuze aan houtsoorten zijn er mooie, contrasterende combinaties mogelijk tussen bijvoorbeeld het werkblad en de keukenkastjes. Daarnaast heeft hout ook verschillende behandelmethodes, een massief houten keukenblad is dus nooit hetzelfde.

Kleuren

Er wordt in de keuken meestal gekozen voor een harde houtsoort zoals eiken, beuken, mahonie of teak. Welk materiaal het beste is, hangt puur af van uw persoonlijke smaak.Wilt u liever een werkblad met een lichte kleur, dan kunt u het beste kiezen voor eiken hout. Wilt u liever een wat donkere kleur hout, dan is mahonie hout een goede optie. Mahonie is een zeer robuuste houtsoort die erg geschikt is als werkblad. In een strakke designkeuken zal dit hout zeer goed tot recht komen. Vooral mooi met de diverse soorten mahonie die onderling in structuur verschillen.

Eigenschappen van een houten werkblad

Een houten werkblad moet voldoen aan hoge eisen in keuken. Hout is een duurzaam materiaal. Het is erg karakteristiek en uniek doordat geen enkele houtsoort hetzelfde is. Bovendien is een houten werkblad ook erg hygiënisch, want massief hout doodt bacteriën. Daarentegen is hout wel erg gevoelig voor luchtvochtigheid en niet hittebestendig. Het is dus niet verstandig om er hete pannen op te zetten, gebruik daarom altijd onderzetters.

Lees meer over een houten werkblad

Bent u toe aan alleen een nieuw werkblad? Bekijk dan onze mogelijkheden voor keukenrenovatie. Maak een afspraak met één van onze keukenspecialisten of kom langs in onze showroom.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer