Kosten keukenrenovatie

Bij het kopen van een nieuwe keuken kunnen de kosten soms oplopen. Een goed alternatief voor het kopen van een nieuwe keuken is het renoveren van uw keuken. Maar de mogelijkheden bij het renoveren van een nieuwe keuken zijn heel erg divers. Want waar begint u en tot hoever wilt u gaan? Hieronder behandelen we de mogelijkheden van het renoveren, zoals het vervangen van de keukenapparatuur en wat mogelijk de keuken renovatie kosten kunnen zijn.

Mogelijkheden renoveren

Bij het renoveren van uw keuken zijn er vele mogelijkheden. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deuren en fronten van uw keukenkastjes te vervangen. Wanneer u dit gaat aanpassen, dan krijgt uw keuken direct een andere uitstraling. En het prettige hieraan is dat de scharnieren en lades intact blijven. Houd wel altijd in gedachten dat de zijkanten van de keukenkastjes dezelfde kleur behouden.

Het is ook mogelijk om het keukenblad te vervangen. Dit kunt u doen wanneer het huidige keukenblad beschadigd is of toe is aan vervanging. Mocht u hiervoor kiezen, dan is het goed om van tevoren de dikte van het huidige keukenblad op te meten. Dit in verband met de achterwand. Heeft u bijvoorbeeld tegeltjes op de achterwand, dan moet het nieuwe keukenblad er precies onder kunnen. Wij vinden het inmeten bij het vervangen van een keukenblad van groot belang, zodat alles goed past in de huidige keuken. De kosten van het vervangen van een keukenblad liggen tussen de 1000 en 3000 euro, dit is inclusief spoelbak en bewerking. De reden van de variatie in kosten zit hem erin dat er op het gebied van keukenbladen relatief veel mogelijk is.

Ontdek onze mogelijkheden qua werkbladen

Vervanging keukenapparatuur

Het vervangen van keukenapparatuur is ook mogelijk, mits het inbouwapparaten zijn met een standaard formaat. Het kan bijvoorbeeld dat u graag een vaatwasser in uw huidige keuken wilt, houd er rekening mee dat de breedte hiervan tussen de 45 – 60 cm ligt en het ten koste gaat van een keukenkastje. Het is ook mogelijk om een grotere oven in uw keuken te plaatsen mits erboven een kastje zit die hiervoor gebruikt kan worden. De kosten van het vervangen van keukenapparatuur zijn afhankelijk van het type en merk van het apparaat. Het is dus lastig om hier een prijsindicatie voor te geven.

Kleine aanpassingen in uw keuken

Heeft u op dit moment tegels op de achterwand, maar wilt u deze liever vervangen? Bespaar dan tijd en plaats er een aluminium plaat tegenaan. Dit scheelt enorm veel montagetijd omdat de tegels er niet af hoeven. Het is ook mogelijk om losse onderdelen te vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plinten en verstelbare poten. Ook is het mogelijk om extra lades toe te voegen voor meer gemak in de keuken. Dit kan gewoon achter het deurtje worden gedaan die er al standaard zit.

Bent u geïnteresseerd in het renoveren van uw keuken? En wilt u een oriënterend gesprek met één van onze keukenadviseurs? Maak dan snel een afspraak.

Momenteel is het gezellig druk op onze keukenafdeling en zijn de agenda’s van onze adviseurs goedgevuld. Uw droomkeuken samenstellen is geen dagelijkse bezigheid en iets waar tijd voor nodig is. Wij plannen de afspraken om die reden ruim in, waardoor het helaas kan voorkomen dat uw afspraak pas later dan uw voorkeursdatum ingepland kan worden. Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer