Keuzewijzer: de juiste raamdecoratie voor jou!

Hoewel we enorm kunnen genieten van de zon en de warmte in huis, is het soms ook wel lekker om je af te sluiten van de zon. Goede raamdecoratie is daarvoor toch wel de juiste oplossing. Bij raamdecoratie zijn er echter veel keuzes die je moet gaan maken. Er zijn veel verschillende vormen van raambekleding. Ook moet je keuzes maken tussen de materialen en kleuren. Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken bij het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Keuzewijzer: de juiste raamdecoratie voor jou! -HJ_417-0 

Waarom wil je raamdecoratie?

Als eerste is het heel erg belangrijk om goed na te denken over de functie van de raamdecoratie. Waarom wil jij raamdecoratie voor de ramen hangen? Wil je een ruimte verduisteren? Wil je liever de lichtinval in je woning beter kunnen reguleren? Of ben je juist meer op zoek naar meer privacy in huis? Op basis van de bijbehorende kenmerken van de raamdecoratie kun je, na het vaststellen van het doel, de juiste keuze maken.

Ontdek onze raamdecoratie >

VELUX raamdecoratie

Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken in je raamdecoratie, ook al is het soms lastig te bepalen welk type raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw huis. Daarom laten we graag de verschillende soorten raamdecoratie zien en vind je hopelijk passende raamdecoratie.

Verschillende soorten raamdecoratie

Met jaloezieën zorg je voor een bijzondere speling van het licht in een kamer. Daarnaast zijn horizontale jaloezieën een zeer praktische oplossing, want wanneer de jaloezieën gesloten zijn worden het zonlicht en de warmte naar buiten weerkaatst. Zo blijft het in de zomer lekker koel en donker binnen. Heb je de jaloezieën juist open, dan zorgt de weerkaatsing van het licht juist voor warmte en natuurlijk licht in huis.

Lees hier meer over jaloezieën >

Jaloezieën - Boer Staphorst Jaloezieën - Boer Staphorst

Wil je juist helemaal geen licht in huis? Dan behoort een verduisterend rolgordijn tot de mogelijkheden wanneer je een kamer wilt verduisteren, maar rolgordijnen zijn nooit 100% verduisterend. Rolgordijnen zorgen voor privacy, laat vrijwel geen zon door en wordt vooral gehangen in de slaapkamer. Vergelijkbaar met rolgordijnen zijn linee shades: rolgordijnen met twee soorten stof van zowel transparante als niet-transparante stroken. De stof wordt dubbel gebruikt waarbij de achterste laag gefixeerd is en de voorste laag is verschoven kan worden. Op deze manier ontstaat er een speciaal effect voor jouw ramen.

Heb je in jouw woning veel draai-kiep ramen? Dan kun je het beste kiezen voor plisségordijnen. Deze bieden namelijk de vrijheid om de lichtinval in jouw woning zelf te bepalen. De stof is in smalle plooien gevouwen die als een harmonica op en uit elkaar te schuiven zijn. Je kunt zo zelf heel gemakkelijk bepalen welk deel van het raam je wilt afschermen en waar inkijk mogelijk is. Ook is het mogelijk om alleen de bovenkant te laten zakken.

Plisségordijnen - Boer Staphorst

Is jouw inrichting voornamelijk stoer en zakelijk? Dan zijn lamellen de perfecte aanvulling, ze zijn zeer geschikt voor het bekleden van voornamelijk grote raampartijen zoals schuifpuien, erkers en schuin ramen. En wist je dat lamellen een ruimte optisch hoger doen lijken? Dit komt door het verticale lijnenspel. Een modern alternatief voor de klassieke gordijnen zijn vouwgordijnen. Deze kenmerken zich door de opeenvolgende baleinen die vlak voor het raam hangen.

Smaken verschillen

Wat de één misschien heel mooi vindt, vindt iemand anders bijvoorbeeld helemaal niks. Iedereen heeft een eigen smaak/stijl en dat is juist alleen maar goed. Raamdecoratie is dus altijd naar jouw wens te personaliseren. Raamdecoratie is er in verschillende materialen en kleuren. Ben je er nog niet helemaal uit voor welk soort raamdecoratie je moet gaan? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je informeren door onze specialisten. In onze winkel kun je ook verschillende stoffen en materialen voelen zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Bekijk onze openingstijden >

Houten jaloezieën

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *