Samen voor KiKa

Help jij onze donatie voor KiKa nog groter te maken? Van maandag 25 juli t/m zaterdag 27 augustus 2022 zetten wij ons in voor KiKa. Want samen maken we namelijk het verschil! Lees hieronder meer over waarom wij ons inzetten voor dit goede doel en wat óók jij kunt doen om het verschil te maken. 

Waar zet KiKa zich voor in?

Wist je dat er elke 3 dagen in Nederland een kind aan kanker overlijdt? De Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker. Want helaas krijgen jaarlijks bijna 600 kinderen in Nederland kanker, waarvan op dit moment gelukkig wel 81% geneest. Maar dat percentage moet en kan beter! Het doel van KiKa is om dit percentage uiteindelijk te verhogen naar 100% genezing.

Dit goede doel werft fondsen voor vernieuwend onderzoek, wat gericht is op minder pijn tijdens de behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richten zij zich ook op het geven van voorlichtingen over kinderkanker. KiKa krijgt steun van meer dan 350.000 gevers, welke bestaan uit particuliere donateurs, actievoerders, stichtingen en bedrijven. Wij zijn één van deze bedrijven die graag hun steentje bij willen dragen. Want ook wij steunen onderzoek naar kinderkanker. 

In memoria di Loïs

Onze campagne voor KiKa komt voort uit het contact met de familie Veldman uit Staphorst. Zij fietsten ruim een maand geleden de Giro di KiKa. Samen met vrienden, familie en collega's reden Roel en Lijsje Veldman in de Dolomieten (Italië) voor hun dochtertje Loïs. 

In januari 2015 kregen zij namelijk slecht nieuws te verduren. Hun oudste dochter Loïs (2 jaar) werd met ernstige klachten opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen (het UMCG). Uit de MRI-scan bleek dat zij een hersentumor had. Na een ingrijpende operatie, die verder goed verliep, werd helaas geconstateerd dat de tumor niet volledig verwijderd kon worden. Na een aantal dagen kwam de verdrietige uitslag van de patholoog. Een slechter scenario was voor de familie Veldman niet mogelijk. De tumor in het hoofd van Loïs was een glioblastoom, een zeldzame en zeer ernstige vorm van kanker. Na een enorm, intensieve opname- en behandelperiode van vier maanden konden ze niks meer voor Loïs betekenen. Op bijna driejarige leeftijd overlijdt ze...

In de periode dat de familie veel tijd in het ziekenhuis heeft doorgebracht, hebben ze niet alleen de strijd van hun dochter Loïs meegemaakt maar ook die van te veel andere (kleine) kinderen. Met een strijd die helaas te vaak verloren werd. Om hun verdriet een plek te kunnen geven en zich in te zetten voor de kinderen die ook met kinderkanker te maken hebben of krijgen, wilden ze zich graag inzetten tijdens de Giro di KiKa. Op deze manier hebben ze het gevoel ook een steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen kinderkanker.

Door zich als fietser en vrijwilliger in te zetten voor het bekostigen van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker, is de ultieme combinatie van een goed doel en een fysieke uitdaging toch wel de Giro di KiKa. Ze hadden van tevoren totaal geen ervaring in de wielersport, maar hebben zich in de periode ervoor onwijs goed voorbereid. Afgelopen juni hebben ze deze dappere uitdaging doorstaan! De Giro di KiKa bestaat uit vijf uitdagende etappes door de Dolomieten in Italië en sluit af met de Giro di KiKa Classico, een uitdaging rondom de Stelvio voor renners van elk niveau. 

Voor alle betrokkenen was het een intensieve, maar zeer bijzondere week. En niet geheel onbelangrijk hebben ze een mooi bedrag opgehaald in de strijd tegen kinderkanker. Lijsje Veldman: "Van vroeg tot laat waren we zeer druk en hadden we weinig rust en vrije tijd. De eerste twee dagen waren bloedheet en enorm afzien in de hitte. Helaas hebben we ook slecht weer gehad met als gevolg dat we van de berg zijn gehaald. Desondanks hebben we een prachtige week meegemaakt waar we ons hele leven mooi op terug kunnen kijken. Een week vol saamhorigheid, het ontmoeten van nieuwe mensen en het vertellen van verhalen." Het team van 'In memoria di Loïs' is een dag achtervolgd met de camera, wat de mooie onderstaande beelden heeft opgeleverd. 

Ki-Ka-Korting tijdens de Boer KiKa-weken

Wij steunen onderzoek naar kinderkanker. Daarom kochten wij een groot aantal KiKa beren waarvan de volledige opbrengst naar KiKa is gegaan. Help jij onze donatie nog groter te maken? Wat kun je daarvoor doen? Wanneer je in de actieperiode van maandag 25 juli t/m zaterdag 27 augustus 2022 een KiKa beer t.w.v. 15,- euro* koopt, dan gaat ook dat bedrag volledig naar KiKa. Een dubbele donatie dus! Als dank voor jouw steun ontvang je van ons een korting van 15% op één artikel naar keuze. Samen maken we het verschil! De actievoorwaarden van deze actie vind je hier > 

Wil je graag via een donatie een steentje bijdragen in de strijd tegen kinderkanker? Ook dat is mogelijk! Via www.actievoorkika.nl/boer-kika-weken kun jij een donatie achterlaten voor onze actie, waarvoor dank! 

Kom in actie voor KiKa & doneer

*De reguliere prijs van de Kika beer is 12,95 euro.

KiKa speurtocht voor vriendjes van Boer.

Leuk voor de kids! Zoek je met ons mee? Er zijn namelijk vijf KiKa beren ondeugend geweest en deze hebben zich verstopt in onze winkel. Wanneer alle ontsnapte beren worden gevonden, ligt er een klein cadeautje bij onze kassa klaar. Wil je meedoen met deze speurtocht? Je kunt er eentje ophalen bij onze receptie, veel plezier & succes met zoeken!

Bekijk onze openingstijden