Marrakech Walls van Pure & Original

Wij zijn helemaal fan van de look van de verf Marrakech Walls! Pure & Original heeft de verf ontwikkeld om eenvoudig met behulp van een spatel een beton-look op de muur te creëren! Zo is het mogelijk om je interieur nét wat spannender te maken.

Meer over het merk Pure & Original >

Door deze verf op een speciale manier aan te brengen, ontstaan er zachte nuances. De sterkte van de nuances bepaal je helemaal zelf. Doordat je de nog natte verf met een spatel bewerkt, krijg je een gewolkt effect, wat de uitstraling heeft van een ‘stoffige’ betonnen muur. Ondanks dat je bij beton vaak denkt aan hard en koud, zal deze muur een aaibaar en fluweelzachte uitstraling geven aan het interieur.

Pure & Original

Beton wordt meestal direct gelinkt aan grijstinten. Nee hoor, helemaal niet! De Marrakech collectie is verkrijgbaar in 100 tinten, die allemaal dezelfde super matte, betonnen uitstraling hebben. Dezelfde soort verf, maar steeds in een ander jasje. Zo kun je met een donkere tint een onwijs stoere look creëren, terwijl een lichte tint het knuffelgehalte weer wat omhoog haalt.

Pure & Original

Bang dat de nuances vervagen? Nergens voor nodig! De verf is gemakkelijk te beschermen en waterafstotend te maken. Voor enkele bescherming van de muur kan er kalkzeep gebruikt worden. De zeep zal de muur beschermen, maar hem niet waterafstotend maken. Kalkzeep wordt ook wel enkel als decoratief middel gebruikt. De kalkzeep geeft de Marrakech een iets donkerder en volle uitstraling, waardoor de kleurnuances nog beter uit komen.

Pure & Original

Mits het natte gedeelte, is de Marrakech zelfs toepasbaar in de badkamer! Hierbij is het wel van belang de muur goed waterafstotend te maken, anders zal het effect vervagen. Dit kan gemakkelijk met de ‘Dead Flat Eco Sealer’. Deze laag sluit de Marrakech volledig af, en heeft nog steeds de zeer matte uitstraling. Wel is het belangrijk dat voordat zowel de kalkzeep als de Dead Flat Eco Sealer worden toegepast, je de muur eerst 1-2 weken laat uitwerken.

Benieuwd hoe je nou zelf zo’n Marrakech Wall kan maken? In het filmpje hieronder wordt precies uitgelegd hoe je het gemakkelijk zelf kunt doen!

Wat vinden jullie van deze mooie verftechniek? Kom eens lang in onze winkel. Onze verfspecialisten helpen je graag!

Bekijk hier onze openingstijden >

Ashes-MarrakechWalls-IrisFloor-pure-original_optimized

37 reacties

 1. den Butter - kan de marrakesh verf ook op badkamer tegels?

  • Judith Huls - Goedemorgen,

   Bedankt voor je reactie op de Marrakech Walls.

   Ik heb je vraag doorgestuurd naar onze verfafdeling. Zij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Daarna kom ik er op terug!

   Met vriendelijke groet,
   Judith Huls

  • Judith Huls - Goedemorgen,

   Marrakech walls in de badkamer kan wel maar NIET in het natte gedeelte (douche gedeelte)!

   Voor op tegels is het volgende te doen:

   *Tegels goed ontvetten
   * primer aanbrengen die geschikt is voor een gesloten oppervlakte
   * (eventueel de wand glad stucen)
   * wallprim aanbrengen
   * marrakech walls aanbrengen
   * na minimaal 1 week 2 lagen sealer aanbrengen

   Heb je verder nog vragen?

   Met vriendelijke groet,
   Judith Huls

 2. Eva - Kan het ook op renovlies behang?

  • Judith Huls - Goedemorgen Eva,

   Bedankt voor reactie op de Marrakech Walls. Ik ga je vraag doorgeven aan onze Verf Afdeling. Zodra ik antwoord heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Judith HUls

  • Judith Huls - Beste Eva,

   Inmiddels heb ik antwoord terug van onze Verf Afdeling.

   Zij geven aan dat de Marrakech walls prima over renostuc heen kan worden gezet. Het advies is wel om dan eerst een laag wall prime aan te brengen.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Judith Huls

 3. christ pijnenburg - Onze muur is 20 jaar geleden afgewerkt met zog. spuitwerk (slechts licht dekkend) moeten we dit geheel verwijderen of is opschuren en daarna primen en Marrakech verf aanbrengen voldoende. Of moeten we de muur eerst vlak stucen?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Christ,

   Bedankt voor je reactie op de Marrakech Walls. Ik ga je vraag doorsturen naar onze verfafdeling. Zodra ik antwoord van hen terug heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Christ,

   Ik heb inmiddels antwoord terug van onze verfafdeling.

   Zij geven aan dat voor een optimaal resultaat de betreffende muur glad moet zijn. Dus het advies is om de muur eerst glad te stuken.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 4. Clarinda Mauritz - Goedenavond, is deze verf (Marrakech Walls) ook geschikt voor buiten? Wij zoeken een verfsoort in deze stijl om onze gestucte buitenmuur in een mediterrane tuin te verven. Of hebben jullie een advies voor een alternatief in deze stijl?

  Mvg Clarinda Mauritz

  • Danique Pierik - Goedemorgen Clarinda,

   Bedankt voor je reactie op de Marrakech Walls. Ik ga je vraag doorsturen naar onze verfafdeling. Zodra ik antwoord van hen terug heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Clarinda,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij je terug zou komen op de vraag of de verf ook geschikt is voor buiten. Inmiddels heb ik antwoord terug ontvangen van onze verfafdeling en zij geven aan dat Marrakech Walls niet buiten toegepast kan worden tenzij het overdekt is waar geen regen en direct zonlicht op komt.

   Met muurverf voor buiten kun je wel een grijze kleur aanbrengen maar dat is dan 1 kleur. Wanneer je een beetje creatief bent, kun je met een andere kleur wel een beton effect creëren wanneer je gebruikt maakt van nat in nat. Hiermee moet je niet bang zijn om vieze handen e.d. te krijgen.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 5. Barbara - Goedemorgen, ik heb een workshop marrakesh verf gevolgd en wil graag verf bestellen en de waardebon inleveren maar kan het niet vinden op jullie website.

  Met vriendelijke groet,
  Barbara Blokland

  • Danique Pierik - Goedemorgen Barbara,

   Bedankt voor uw reactie op de Marrakech Walls van Pure & Original. Wat leuk dat u een workshop hebt gevolgd!

   Helaas verkopen we de verf van Pure & Original niet op onze website. Daarnaast kan de waardebon niet via onze website ingeleverd worden, het systeem laat dat helaas niet toe. Het is alleen mogelijk om de waardebon in de winkel in te leveren voor Pure & Original verf. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 6. Janny Beimers - Is deze verf ook te gebruiken op gewoon vliesbehang?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Janny,

   Bedankt voor je reactie op de Marrakech Walls. Het is mogelijk om de verf ook te gebruiken op vliesbehang, mits de ondergrond helemaal glad is. Dat betekent dat er geen reliëf in het vliesbehang moet zitten. Wel adviseert onze verfafdeling om eerst de wall primer te gebruiken omdat de verf anders niet goed genoeg dekt/hecht.

   Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 7. Madelon - Beste,

  Wat ben ik kwijt aan de Marrakech Walls verf (groen tint) voor 25 m2 oppervlakte? Uitgaande van 1 laag over glad renovlies behang.
  Ik zie nergens de prijzen en wil er graag rekening mee houden hoeveel het kost voor ik naar jullie winkel toe kom. Alvast bedankt!

  • Danique Pierik - Goedemiddag Madelon,

   Dankjewel voor je reactie op de Marrakech Walls. Ik heb je vraag doorgestuurd naar onze verfafdeling. Zij zullen via de mail zo snel mogelijk contact met je opnemen om je vraag te beantwoorden. Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 8. Engel Tantico - Hallo , ik ga met jullie verf werken. Een tweede laag opzetten, voor verdieping van de kleur, breng ik die alleen aan met de spatel? Of opnieuw met een roller en dan weer met de spatel? Kan dit op enkele plaatsen of doe ik de hele muur opnieuw zoals de eerste keer?
  En vraag 2: heb ik een speciale spatel nodig?
  Dank vast voor de antwoorden

  • Danique Pierik - Goedemorgen,

   Dankjewel voor je reactie op de Marrakech Walls. Wat leuk om te horen dat je aan de slag gaat met de verf. Ik ga je vragen even neerleggen bij onze verfafdeling. Zodra ik een antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo,

   Ik zou nog bij je terugkomen op de gestelde vragen. Ik heb inmiddels een antwoord terug ontvangen van onze verfafdeling en zij geven het volgende aan. Het ligt even aan het feit of je een betonlook of een marmerlook wilt creëren. Een tweede laag aanbrengen wordt eigenlijk alleen gedaan om een marmerlook te creëren. Voor een betonlook is een tweede laag niet nodig.

   Wil je een tweede laag aanbrengen, dan zijn dit de stappen die je moet volgen:
   1. Breng een laag wall primer aan
   2. Breng een laag Marrakech Walls aan met een kwast of roller, de natte laag bewerken met een spaan.
   3. De droge laag licht schuren en dan met een schone spaan onder een hoek van 45 graden over de muur schrapen. Door het schrapen polijst de hoge delen en geeft het het een betonlook weer.
   4. Eventueel kun je na een week een sealer laag aanbrengen, dit maakt de betonlook wasbaar.

   Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het uiteraard graag.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 9. C - Welke kleur zit er op de muur van de afbeelding (badkamer)

 10. NVK - Dag,
  Ik zou ook willen weten welke kleur op de muur zit van de onderste badkamer (wit bad, anthracite handdoek)! Ik hoor graag,
  Groeten

  • Danique Pierik - Goedemorgen,

   Bedankt voor uw reactie. De kleur op de muur van de onderste badkamer is de kleur Ashes in de variant Marrakech Walls van Pure & Original. Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 11. Ellen - Hoi, moet de muur helemaal glad zijn? Onze muur is (grof) gestucd. Hoor graag van jullie.

  • Danique Pierik - Goedemiddag Ellen,

   Bedankt voor uw reactie. De muur moet helemaal glad zijn wanneer u de Marrakech Walls wilt aanbrengen. Dat is wel wenselijk om de verf zo goed mogelijk aan te brengen.

   Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 12. Lizzy Van Der Horst - Hoe lang is de droogtijd tussentijds?
  Wall prim, marrakech walls, sealer.

  Hoor graag van jullie!

  • Danique Pierik - Goedemorgen Lizzy,

   Bedankt voor uw reactie op de Marrakech Walls. Ik ga de vraag neerleggen bij de verfafdeling en zodra ik een antwoord van hen heb, kom ik er bij u op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Lizzy,

   Ik zou nog even terugkomen op jouw vraag over de Marrakech Walls. Mijn collega van de verfafdeling zegt hierover het volgende: Wallprim is na 3 uur overschilderbaar, daarna kan de Marrakech Walls erop. De ecosealer mag er na 7 dagen op.

   Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 13. Annette - Hallo,
  Wij hebben in de badkamer de kleur Elephant, nu is de muur echt super mooi geworden, niemand geloof bijna dat ik het zelf aangebracht heb. Maar hij is mij te donker, is er iets waardoor ik hem lichter kan maken of moet er dan hele nieuwe laag marrakech op.
  Hij is al afgewerkt met 2 lagen dead flat eco sealer.
  Graag uw advies.
  Bedankt alvast!

  • Danique Pierik - Goedemorgen Annette,

   Bedankt voor uw reactie. Ik heb uw vraag doorgestuurd naar onze verfafdeling. Zij kunnen u van het beste advies voorzien hoe u de muur lichter kunt maken.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 14. Michelle - Goedendag,
  Is het mogelijk om het wel in de douchehoek (natte ruimte) te gebruiken en dit deel dan af te werken met een transparante epoxy ipv de dead flat eco sealer?
  Groet Michelle

  • Danique Pierik - Goedemorgen Michelle,

   Ik ga het even voor je navragen op onze verfafdeling. Zodra ik een antwoord heb op jouw vraag, dan hoor je van mij.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Michelle,

   Ik zou nog even bij je terugkomen op jouw vraag. Het advies van onze verfafdeling en ook die van de leverancier Pure & Original is om geen Marrakech Walls in het natte gedeelte van een douche toe te passen. Vertrouwende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 15. Liza - Hi goedemiddag,

  Onze muur heeft nu nog een oranje kleur en wij willen krijgen de Marrakech Walls verf gebruiken. Is het verstandig om de muur eerst wit te verven of kan de wall prim, marrakech verf én sealer er gewoon overheen?
  Wil niet dat de oranje kleur er doorheen komt namelijk en de kleur die we erop willen verven wordt richting lichtgrijs.

  Hoor het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Liza

  • Danique Pierik - Goedemiddag Liza,

   Dankjewel voor het stellen van jouw vraag. Ik leg jouw vraag even neer bij onze verfafdeling en zodra ik een antwoord heb dan kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Liza,

   Ik heb even contact gehad met onze verfafdeling en zij geven het volgende aan:
   De wall prim is een grondlaag in kleur, en de Marrakech Walls is een “stevige” laag verf. Zij zijn er niet bang voor dat de oranje kleur door gaat schijnen. Als de wall prim de oranje kleur niet voldoende afdekt, kun je er eventueel voor kiezen om een 2e laag wallprim aan te brengen. Dus als de eerste laag wall prim dekt, dan doorgaan met de Marrakech Walls. Vertrouwende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *