ACD

Het zaaien, planten en kweken van gewassen zonder dat het weer hier invloed op heeft, is niet de enige goed reden om een tuinkas aan te schaffen. Een tuinkas in de tuin biedt vele voordelen. Je kunt jouw (kweek)hobby optimaal uitvoeren als je een goede tuinkas in de tuin hebt staan. Met de kassen van het Belgische merk ACD haal je een topper in de tuin.

Een klein begin

In 1986 begon het bij ACD met een kleinschalige productie van hobbykassen door de familie Develtere. Een jaar later werd de vennootschap ACD opgericht door Gustaaf en Cristof Develtere. ACD staat voor Aluminium Constructie Develtere. Na meer dan 30 jaar is ACD uitgegroeid tot een Europese marktleider op het gebied van tuinkassen. Wij omschrijven ACD graag als een bedrijf dat mensen voorziet van een totale tuinbeleving, waardoor je het hele jaar van jouw tuin en het buitenleven kunt genieten.

Lees meer over onze kassen

Sinds enkele jaren heeft het merk een showroom van 850 m², een vernieuwd outdoor showpark en een moderne kantoorruimte. De ACD Academy is daarna opgericht, waar wij als dealer kunnen worden geïnformeerd over nieuwe producten en innovaties van dit merk. Ook blijft het merk zich innoveren door telkens weer op zoek te gaan naar en het ontwikkelen van vernieuwende producten en collecties.

Het merk is volop bezig om nieuwe paden te bewandelen, dat kunnen wij alleen maar bewonderen. Het internationale netwerk beperkt zich namelijk niet alleen tot onze buurlanden Frankrijk, België en Duitsland maar ook richting Scandinavië en de VS.

Het assortiment in kassen

ACD biedt een ruime keuze in kassen voor buiten, ze zijn er in verschillende modellen, materialen en groottes. Zo creëer je in de tuin altijd jouw perfecte kweek- en beleefomgeving voor zowel jou als jouw kinderen. Met de kassen van ACD kies je voor een kas om daarna op jouw compacte dakterras te gaan kweken, jouw bloemen en planten de winter te laten overleven of om gewoon de seizoenen te verlengen. De mogelijkheden zijn dus heel divers, zodat er altijd een geschikte tuinkas is voor jou. Hieronder lichten wij de verschillende kassen van ACD graag voor je uit.

De tuinkassen van ACD bestaan uit aluminium kokerprofielen die in vele RAL kleuren kunnen worden geleverd. Deze profielen bevestig je dan vervolgens met RVS bouten en moeren aan elkaar vast. Je kunt als extra toevoeging aan jouw kas ook een bijpassende nokversiering, hordeur of dubbele deur kiezen. Jouw kas krijgt hiermee een karakteristiekere uitstraling!

Tuinkassen met rechte wanden

Een tuinkas met rechte wanden komt eigenlijk het meeste voor. De plaats wordt dan voor de volle 100% benut, want door de rechte wanden neemt de kas weinig plaats in beslag. Door de rechte wanden gaat er meer licht door de ramen heen wat resulteert in een betere kweek. Daarbij creëer je met rechte wanden extra kweekvolume. Hoe? Er is een mogelijkheid om in de hoogte te gaan kweken zodat je elke centimeter van de kas benut. Dit alles komt ten goede van jouw groenten en/of fruit.

Tuinkassen met schuine wanden

Deze tuinkassen zijn een uniek concept in de collectie van ACD. De schuine wanden hebben een aantal voordelen. Zo creëren de schuine wanden een verminderde winddruk. De wind waait namelijk gemakkelijk over de kas heen. Daarnaast geeft het een stabiele constructie, want het gewicht van het dak wordt beter verdeeld over de gehele kas.

Ook heb je met een tuinkas met schuine wanden een betere licht- en warmteopvang. Dit is heel erg gunstig in de vroege lente en in het najaar. Daarnaast creëer je met een schuine kas meer grondoppervlakte. Uiteindelijk is licht één van de belangrijkste factoren, naast warmte, (lucht)vochtigheid en beluchting, om het klimaat in de kas te beheersen. Je krijgt hiermee de optimale plantengroei en dat is wat je uiteindelijk wilt. Dus hoe meer licht, hoe beter het resultaat gaat zijn!

Urban kassen

Misschien beschik je niet over een grote tuin en woon je midden in het centrum? Ook dan is het mogelijk om een kas in de tuin te zetten. Je kiest dan voor een stadskas, ook wel urban kas genoemd. Deze kun je zelfs plaatsen in een kleine stadstuin of op jouw balkon. Je creëert het ultieme urban gevoel van het stadsleven hiermee.

De urban kassen hebben een klein oppervlakte, maar bieden nog steeds de kwaliteit die je van een kas kunt verwachten. Je kunt een urban kas prima gebruiken voor een moestuin, overwintering van planten en om groente/fruit te kweken. Dus creëer het groene gevoel ook midden in de stad!

Muurkassen

Wellicht wil je de kas niet zo prominent in de tuin hebben staan? Dat kan! Kies dan voor een muurkas van ACD. Zoals de naam het natuurlijk al zegt, plaats je deze kas tegen een muur aan. Een muurkas biedt als voordeel dat het ruimte bespaart in de tuin, omdat deze tegen de muur wordt geplaatst. Wanneer je de muurkas tegen een verwarmde buitenmuur plaatst, levert het zelfs in koudere tijden een klein voordeel op. Door de warmte die van binnenuit komt, hoef je minder in de kas zelf te verwarmen. Een muurkas plaats je het beste tegen een muur die een oost-west richting heeft voor het beste resultaat.

Helemaal hip van nu

De trend die je tegenwoordig veel ziet, zijn glazen kantoren en vergaderruimtes. Helemaal hip en de trend van nu! Van een tuinkas kun je ook heel gemakkelijk een glazen kantoor in de tuin maken. Het heldere en transparante glas zorgt ervoor dat je rustig en afgesloten kunt werken maar toch zicht en ruimte houdt naar de tuin. De combinatie van het aluminium en glas zorgt ervoor dat jouw tuin een moderne look krijgt en er een ware eyecatcher in de tuin staat. Dus alle ACD kassen kunnen ook prima gebruikt worden als kantoor in de tuin.

Waarom kiezen voor ACD?

Het kopen van een tuinkas hangt nauw samen met de complete beleving van jouw tuin en de sfeer in de tuin. Om deze reden probeert ACD daarom ook de ideeën van een klant te verwerken tot een uniek ontwerp. Het bouwproces van een kas is meer dan een ontwerp alleen, het is een geheel met verschillende fases. ACD ziet het als taak om jou hierin te begeleiden. Zo wordt er gewerkt met een duidelijk plan, zodat je bij elke stap betrokken gaat worden. Hoe fijn is dat?! Zo weet je zeker dat de tuinkas perfect tot zijn recht komt in de tuin.

Kom de collectie van ACD kassen bewonderen in onze winkel. De kassen van ACD vind je op het buitenterrein van onze tuinafdeling. Zo heb je direct een idee hoe een ACD kas eruit kan zien. Laat je informeren en adviseren door onze tuinadviseurs.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer