Raw Materials

De oorsprong van het verlichtingsmerk Raw Materials vindt plaats in het jaar 1998. Twee broers starten samen het bedrijf, nadat ze jarenlang over de hele wereld hebben gereisd en allerlei unieke objecten hebben verzameld. Uiteindelijk vormt dit de basis van Raw Materials, waar we hieronder verder op ingaan.

Modern Rustic

Het begon dus allemaal in 1998, waar de basis wordt gevormd voor het merk: authentieke en originele collecties. Raw Materials omarmt de ruige schoonheid van gerecycled hout, metaal en natuurlijke materialen. De basis hiervan combineren ze met vakmanschap en lokale tradities. Er worden collecties geproduceerd die omschreven kunnen worden als ‘modern rustic’. De collectie is een blikvanger voor jouw interieur met eigenschappen zoals eigentijds en vol karakter.

Dit verlichtingsmerk staat voor zowel ecologisch bewustzijn als voor een stijlvol ontwerp. Dit is dan ook de reden dat de designers en inkopers binnen Raw Materials regelmatig de werkplaatsen bezoeken waar de collectie wordt geproduceerd. Er wordt samengewerkt met plaatselijke ambachtslieden aan nieuwe designs, er kan daardoor ook gecontroleerd worden of de productie op een verantwoorde manier gebeurt.

Het team van Raw Materials gaat lokaal op zoek naar de beste, mooiste materialen om mee te werken. Daarbij gaat de voorkeur uit naar natuurlijke en gerecyclede materialen, waar zometeen verder op in wordt gegaan. Het doel is om bewust wonen in ieders interieur te brengen.

Bewust wonen voor ieders interieur

Duurzaamheid zit vanaf het begin in het DNA van Raw Materials, materialen recyclen en oude voorwerpen een tweede leven te geven zit in hun bloed. Zij zijn van mening dat duurzaamheid verder gaat dan schade aan het milieu tot een minimum te beperken, wij kunnen dat alleen maar aanmoedigen. Er wordt bewust omgegaan met de impact op mens en milieu in iedere stap van het productie- en logistieke proces tot uiteindelijk aan de consument. Daarom gaan we dieper in op de manier hoe het merk werkt en waar ze voor staan.

Er wordt dus graag gewerkt met gerecyclede en natuurlijke materialen. De meeste producten zijn van hout gemaakt, waardoor er bewust voor hout wordt gekozen waarvan de herkomst verantwoord is. Er wordt gewerkt met gerecycled hout, FSC-gecertificeerd hout of hout welke afkomstig is van duurzaam beheerde plantages.

Een aantal jaar geleden heeft Raw Materials een jonge, Indische ondernemer ondersteund om verlichting te maken met gerecycled hout dat afkomstig is uit oude huizen en fabrieken. Vervolgens hebben ze dit bedrijf ondersteund bij het verkrijgen van een FSC-certificering. Met trots kunnen ze nu zeggen dat het merk als één van de weinige bedrijven in de Europese interieurbranche is welke ook FSC-gecertificeerd is.

Na de productie van de verlichting, worden de goederen verpakt met recyclebaar karton. Continue zijn ze op zoek naar manieren om het gebruik van plastic in verpakking te minimaliseren. De verzending van de goederen van Azië naar Europa gebeurt alleen met volle containers door grote containerschepen. De containerschepen varen allemaal op zware stookolie en dragen in zijn totaal flink bij aan de mondiale CO2-uitstoot. Het doel van Raw Materials is dus om bewust wonen in ieders interieur te brengen.

De verlichting van Raw Materials

Verlichting in huis is heel erg belangrijk en bovenal erg sfeerbepalend. Maar hoe maak je een goed lichtplan? Uiteindelijk moet de basisverlichting altijd goed zijn, maar een toevoeging van mooie hanglampen, tafellampen of wandlampen is evenmin net zo belangrijk. Wanneer je op zoek bent naar bijzondere lampen voor in huis, dan ben je bij Raw Materials aan het goede adres. In de collectie van Raw Materials vind je een ruim aanbod rotan lampen welke te verkrijgen zijn in een natuurlijke of zwarte kleur. Deze lampen zijn ware bestsellers geworden, dus wanneer je op zoek bent naar mooie lampen. Voor een industrieel interieur tot een landelijk interieur, je vindt het eigenlijk wel in de collectie van Raw Materials.

De collectie van Raw Materials vind je op onze vernieuwde verlichtingsafdeling. Je vindt hier de prachtige rotan lampen welke jouw interieur een upgrade geven. De lampen vind je bij ons ook online. Ontdek hieronder het verlichtingsassortiment van Raw Materials.

filter en sorteer