4 tips voor onderhoud buitenzonwering

Het is weer zomer! De felle zon die schijnt (of zou moeten schijnen) zorgt ervoor dat iedereen maar wat blij is om een buitenzonwering te hebben. Een zonwering is een grote investering, en wij willen graag dat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Goed en juist onderhoud helpt hierbij. Onze zonweringsspecialisten geven je 4 tips om je zonwering zo lang mogelijk mooi te houden.

Lees meer over onze zonwering >

Tip 1: Laat de buitenzonwering monteren door vakspecialisten

Onze eerste tip is om de zonwering te laten monteren door vakspecialisten. Zo weet je zeker dat de zonwering stevig, veilig en op een professionele manier wordt bevestigd. Daarnaast wordt er gelijk rekening gehouden met aspecten om de zonwering zo lang mogelijk mooi te houden, bijvoorbeeld door het plaatsen van het zonnescherm onder een dakgoot. Hierdoor wordt al een groot deel van het vuil op het zonnescherm voorkomen. Ook ben je er zeker van dat het doek perfect strak staat en nergens tegenaan schuurt. Op een strak doek blijft geen water staan en dit voorkomt beschadiging en vlekken.

Bekijk hier het terrasscherm Santos >

Tip 2: Op de juiste manier schoonmaken

Maak de zonwering eens in de zoveel tijd schoon. Pas op dat je hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. De doeken zijn geïmpregneerd om water en vuilafstotend te zijn, en deze schoonmaakmiddelen verwijderen deze bescherming. Ook kunnen ze zorgen voor nóg meer vlekken. Zonwering kan gewoon gereinigd worden met water en een zachte borstel. Wil je liever toch een schoonmaakmiddel gebruiken? Dan raden wij een schoonmaakmiddel speciaal voor zonwering aan. Klaar met schoonmaken? Spuit het doek dan af met een tuinslag en laat deze uitgerold opdrogen. Let op: maak het doek niet schoon in de felle zon! Dan droogt het zonnescherm te snel op en kunnen lelijke vlekken ontstaan.

Tip 3: Pas de zonwering aan de weersomstandigheden

Zorg ervoor dat het zonnescherm wordt opgerold bij stevige wind of regen. Dit kan sterke beschadiging en vervuiling aan de zonwering brengen. Ben je daarmee te laat en is de buitenzonwering toch vochtig geworden? Laat het dan eerst goed opdrogen voordat het zonnescherm wordt opgerold. Heb je hem toch ingerold door de te harde regen? Rol hem dan zo snel mogelijk weer uit als de regen voorbij is. Dit voorkomt schimmelvlekken op het doek. Daarnaast moet je ook oppassen met een felle zon. Wanneer op dat moment de zonwering half wordt uitgerold, kan er kleurverschil ontstaan. Ons advies is dan ook om het zonnescherm ten alle tijde compleet op én uit te rollen.

 

Tip 4: Maak de afweging tussen vervanging of nogmaals reinigen

De levensduur van een buitenzonwering ligt gemiddeld tussen de 10 en 20 jaar. Als het doek erg beschadigd en vervuild is raden wij aan om er toch voor te kiezen om deze te vervangen. Dit is soms nog voordeliger dan het doek weer opnieuw laten reinigen. Daarnaast kun je dan weer zorgeloos genieten van een mooie, nieuwe zonwering die volledig naar wens is en waar je voor een lange tijd geen omkijken naar hebt.

Kom langs in onze winkel en bespreek samen met onze zonweringspecialisten de mogelijkheden! 

Bekijk hier de openingstijden >

zonnescherm Boer Staphorst

3 reacties

 1. Dudink - Vraag: Kan Boer ook het doek van een zonnescherm vervangen ?

  • Danique Pierik - Goedemorgen,

   Bedankt voor je reactie op onze blog over het onderhoud van zonwering. Ik heb je vraag doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling. Zodra ik antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij je terug zou komen op de vraag of Boer Staphorst ook het doek van een zonnescherm kan vervangen. Ik heb inmiddels antwoord terug ontvangen van de desbetreffende afdeling. Zij geven aan dat dit bij ons zeker mogelijk is.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *