OSB platen

De laatste jaren neemt het plaatmateriaal OSB steeds meer toe in de bouwsector. OSB staat voor Oriented Strand Board. Oftewel, het is een houten plaat dat volledig is gemaakt door bepaalde schilfers hout, die met een bindmiddel samengeperst zijn. Het product is volledig recyclebaar.

OSB bij Boer Staphorst
Bij Boer Staphorst hebben we OSB platen van 9 mm en 18 mm. De 18 mm platen zijn met veer en groef. Hierdoor kunnen deze platen met elkaar verbonden worden en maakt dit een uiterst geschikte plaat voor vloeren en wanddelen. De standaardplaten hebben een afmeting van 122 x 244 cm. Het is in onze zagerij mogelijk om de platen op de door u gewenste afmeting te zagen.

Bekijk onze volledige lijst met plaatmaterialen >

Heeft u vragen of wilt u een bestelling doorgeven laat u gegevens achter op het formulier onderaan de pagina. Voor direct contact kunt u bellen naar 0522-466830 of een e-mail sturen naar bpg@boer-staphorst.nl.

Toepassingen OSB
OSB plaatmateriaal is nog relatief een onbekende plaat, terwijl de plaat juist zo veelzijdig is. Voor een gemakkelijke klus, maar ook bij een grote verbouwing kunnen OSB platen prima gebruikt worden. Enkele voorbeelden waarvoor dit plaatmateriaal wordt gebruikt zijn; daken, tuinhuisjes, schuttingen, isolatiesystemen, zolders, vloeren, prefab en i-profielen.  Daarnaast is het nog eens goedkoper dan de traditionele spaanplaat.

BPG Boer Staphorst hout en bouwmaterialen

Voor- en nadelen
OSB plaatmateriaal heeft enkele voordelen ten opzichte van andere plaatmaterialen.

  • Het kost veel minder energie om de platen te persen
  • OSB plaatmateriaal is ecologisch verantwoord
  • Het isolatierendement ligt bij OSB rond de 80-90 %. Dit is veel hoger dan  bij andere bekende plaatmaterialen. Hierdoor is er minder hout nodig bij de productie
  • OSB hout is multi-inzetbaar
  • Het is een sterke plaat die niet gemakkelijk te buigen is

 

OSB

Heeft u vragen over onze OSB platen of heeft u interesse in een bestelling? Laat dan uw gegevens achter op het onderstaande contactformulier en wij nemen contact met u op. 

Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact op - bouwmaterialen

Heeft u een vraag over onze bouwmaterialen of wilt u contact opnemen voor een bestelling ? Laat via het onderstaande formulier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.