Spaanplaten

Spaanplaten zijn platen die wordt gemaakt van spaanders hout en bestaat uit verschillende lagen. Bij Boer Staphorst hebben we naast onze gewone spaanplaten, ook watervaste groene spaanplaten met veer en groef. Verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.

Heeft u vragen of wilt u een bestelling doorgeven laat u gegevens achter op het formulier onderaan de pagina. Voor direct contact kunt u bellen naar 0522-466830 of een e-mail sturen naar bpg@boer-staphorst.nl.

Spaanplaten bij Boer Staphorst
Bij Boer Staphorst hebben we spaanplaten in de afmetingen 125 x 250 cm en 125 x 305 cm met een dikte van 10 mm en 18 mm. Ook hebben we watervaste groene spaanplaten met veer en groef in de afmeting van 61 x 244 cm en 122 x 244 cm met een dikte van 18 mm. Een plaat met veer en groef is een bevestigingsmethode waarbij de ene plaat is voorzien van een veer en de andere van een groef.

Bekijk onze plaatmaterialen lijst met alle mogelijkheden >

Tip: wij raden u aan bij spaanplaten speciale schroeven te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op onze bouwmaterialen afdeling. 

spaanplaat

Kosteloos voor u op maat
Op onze bouwmaterialenafdeling hebben we een timmerwerkplaats met eigen zagerij. Heeft u een andere afmeting spaanplaat nodig dan zagen onze experts het kosteloos voor u op maat.

Meer over onze eigen zagerij >

Cementgebonden spaanplaten 
Naast de normale spaanplaten, zijn er ook cementgebonden spaanplaten. Deze cementgebonden plaat combineert de sterkte van cement met de flexibiliteit van hout. Deze plaat is een zware, duurzame en breekbare plaat met vocht-, geluid en brandafstotende eigenschappen.

Toepassing spaanplaten
Een spaanplaat is een natuurproduct en vanwege het ecologische aspect ook zeer populair in de meubelindustrie. Van het hout dat niet meer verwerkt kan worden, worden spaanplaten gemaakt. Op deze manier kan het hout toch nog gebruikt worden. U kunt spaanplaten gebruiken voor:

  • Kasten
  • Werkbladen
  • Meubels
  • Bekisting
  • Ledikanten

 

Heeft u een vraag over onze spaanplaten of heeft u interesse in een bestelling? Laat op het onderstaande formulier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact op - bouwmaterialen

Heeft u een vraag over onze bouwmaterialen of wilt u contact opnemen voor een bestelling ? Laat via het onderstaande formulier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.