Recept: Dubbele chocolade cupcakes

Chocoladeliefhebbers opgelet: vandaag, maandag 27 januari 2020, is het chocoladecake dag! Op deze dag eet je natuurlijk de hele dag chocoladecake. Met deze smeuïge, zachte cupcakes krijg je zelfs een dubbele dosis chocolade. Je maakt ze namelijk af met een luchtige chocolade botercrème. Trouwens niet alleen lekker op chocoladecake dag, maar bijvoorbeeld ook voor je Valentijn. Geniet!

Recept: Chocolade Cupcakes - IMG_8868-min

Ingrediënten voor 18 cupcakes

  • 180 gr patentbloem, gezeefd
  • 20 gr cacaopoeder, gezeefd
  • 265 gr kristalsuiker
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 180 ml karnemelk
  • 60 gr zure room
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren

Ingrediënten voor chocolade botercrème

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr poedersuiker, gezeefd
  • 25 gr cacaopoeder, gezeefd
  • Snuf zout
  • 2 el heet water
  • 1 tl vanille extract

Zo maak je het recept

Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte). Eventueel met geringe stoomtoevoer. Zet de cupcake vormpjes klaar in een bakblik.

Meng de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, baksoda en zout in een beslagkom. In een andere kom meng je de karnemelk, zure room, zonnebloemolie en eieren. Dit kan prima met een garde. Voeg de natte ingrediënten bij de droge. Mix met de garde tot een egaal beslag. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

Vul de cupcake vormpjes voor 2/3, ze rijzen namelijk tijdens het bakken. Bak ze in zo’n 25 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Recept: Chocolade Cupcakes - IMG_8874-min

Terwijl de cupcakes in de oven staan, maak je de botercrème. Mix de boter tot een lichte en luchtige massa. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix net zolang tot het een hele lichte en luchtige crème is, het moet bijna wit zijn. Daarna voeg je de cacaopoeder, zout, water en vanille extract toe. Ook dit mix je nog een paar minuten tot een zijdezachte crème. Het mixen duurt in totaal wel zo’n 10 minuten.

Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toeven op de afgekoelde chocolade cupcakes. Versier ze desgewenst met wat hagelslag of chocolade sprinkles. Je kunt immers niet genoeg chocolade eten op chocoladecake dag!

Recept: Chocolade Cupcakes IMG_8887-min Recept - Dubbele chocolade cupcakes

Tips voor de dubbele chocolade cupcakes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Het beslag is heel vloeibaar. Schenk het vanuit je beslagkom in de cupcake vormpjes.
  • De cupcakes zijn 4 tot 5 dagen houdbaar buiten de koelkast in een afgesloten bak.
  • Botercrème kun je 1 dag buiten de koelkast bewaren. Bewaar het dan wel op een koele plek in huis. Wil je de crème toch langer bewaren? Zet het dan in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen en mix het dan nog een keer zacht en luchtig.


Eet smakelijk!
 Dit heerlijke recept is gemaakt door The Taste Of Love.

Recept: Chocolade Cupcakes IMG_8941-min

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *