Recept chocolademousse met frambozen en choco-lolly’s

Heb jij in de decembermaand nog inspiratie nodig voor een lekker toetje? We hebben dan het ideale decembertoetje wat je perfect kunt voorbereiden en ook nog eens heerlijk smaakt! 

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 – 60 minuten
Wachttijd: 3 uur

Ingrediënten

 • 250 gram frambozen uit de vriezer
 • 20 gram geleisuiker speciaal
 • 200 ml volle melk
 • 4 eidooiers
 • 40 gram suiker
 • 100 gram pure chocolade
 • 125 gram witte chocolade
 • 400 ml slagroom
 • 50 – 75 gram ruby chocolade (of anders witte)
 • versiering naar eigen keuze, bijvoorbeeld roze peperbessen, spikkels, gedroogd fruit, kokos, nootjes etc.
 • lollystokjes
 • extra: wegwerpspuitzakken, mooie glaasjes, eventueel verse frambozen om te versieren

Bereiding frambozenjam

Doe de bevroren frambozen samen met de geleisuiker in een pannetje en verwarm dit op een laag vuurtje. Voeg geen extra water toe. Kook de frambozen kort tot een saus. Laat dit goed afkoelen en giet het in een spuitzakje, dan kun je het straks mooi verdelen.

Frambozenjam maken

Bereiding chocolademousse

Verwarm op een laag vuur in een steelpan de melk tot tegen het kookpunt. Hak ondertussen zowel de pure als de witte chocolade fijn en doe beide chocolades in aparte kommen. Klop in een beslagkom de 4 eidooiers met de suiker lichtschuimig. Giet, al roerende, een klein beetje van de warme melk bij het dooiermengsel. Dan giet je de rest van de hete melk erbij en blijf roeren. Giet het geheel terug in de pan en verwarm het op een laag vuur tot een dunne vla. Blijf steeds roeren, anders krijg je stukjes in de vla.

Verdeel dan de warme vla over de 2 kommen met chocolade en roer beide goed door, zodat dat alle chocolade gesmolten is. Zet dit apart en laat het op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom op. Verdeel de slagroom in 2 porties en schep elke portie slagroom, lepel voor lepel, door de chocolademengsels. Zodat je een witte en pure chocolademousse krijgt. Schep de mousses in 2 spuitzakken.

Chocomousse maken

Het vullen kan beginnen!

Begin met een laagje frambozenjam, bewaar ongeveer de helft voor bovenop. Verdeel dan de pure chocolademousse erover en eindig met de witte chocolademousse. Dek de glaasjes af met
huishoudfolie en zet ze in de koelkast, tenminste 3 uur.

Bereiding choco-lolly’s

Doe de chocolade in een spuitzak, sluit deze goed af en hang de spuitzak in warm water. Zo smelt de chocolade gelijkmatig, zonder te verbranden. Check na ± 5 minuten of alle chocolade gesmolten is, zo niet: vervang het water door nieuw warm water en wacht nog even.

Leg een stuk bakpapier, de stokjes, een spateltje en je versiering klaar. Spuit dan tenminste 4 rondjes chocolade naast elkaar. Maak er met het spateltje mooie rondjes van en druk de lollystokken erin. Draai de stokken een keer rond, zodat er overal goed chocolade om zit. Versier de lolly’s naar eigen inzicht. Laat ze verder stevig worden in de koelkast en pel ze voorzichtig van het bakpapier af, bewaar ze tot serveren in een afgesloten bak.

Haal de chocolademousse 10 minuten voor serveren uit de koelkast, verdeel de overgehouden frambozenjam erover en maak het helemaal af met verse frambozen en natuurlijk de lolly’s.

Ziet dat er niet lekker uit? Eet smakelijk! 

Recept chocolademousse met frambozen

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *