Recept citroen banaancake

De banaancake kun je in vele varianten maken met allerlei heerlijke toevoegingen. De winterse recepten zijn nu wel een beetje geweest en daarom hebben we gekozen voor een heerlijk zomerse variant: de citroen banaancake met een vleugje kokos! Eenvoudig om te maken, en energierijk zodat je er uren op kunt teren. Bekijk hier het recept. 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram zachte boter
  • 185 gram witte basterdsuiker
  • 135 ml citroensap
  • 3 theelepels geraspte citroenschil
  • 1 kopje gedroogde kokos
  • 3 losgeklopte eieren
  • 3 middelgrote, geprakte rijpe bananen

 

Recept citroen banaancake

Bereiding citroen banaancake

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een bakvorm in en bestuif deze met bloem of gebruik bakpapier.

Stap 2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg de boter, suiker, kokos, citroenschil, het citroensap, de bananen en eieren toe. Mix dit langzaam een minuut lang tot de inhoud smeuïg wordt en vervolgens 2 minuten op hoge snelheid totdat alles goed gemengd is.

Stap 3. Giet het mengsel in de bakvorm en strooi eventueel ter decoratie wat kokos en/of plakjes banaan bovenop de cake. Bak de cake in ongeveer 45 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake vervolgens in de oven nog ongeveer 3 minuten nagaren. Verwijder dan de vorm en laat de cake afkoelen op het rooster.

Eetsmakelijk! 

Recept citroen banaancake

Meer frisse recepten

Verras je visite met deze heerlijke sinaasappel bavaroise taart! Een frisse traktatie voor…

Maak deze overheerlijke frisse citroenmuffins met maanzaad. Eenvoudig te maken, en heerlijk voor…

Maak deze overheerlijke gembermuffins. De frisse smaak van sinaasappel in combinatie met gember…

Bekijk onze recepten >

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *