Recept: Feestelijke cranberry brie hapjes

Ben je nog op zoek naar een lekker hapje voor de feestdagen? Deze cranberry brie hapjes vallen altijd in de smaak. Supermakkelijk om te maken, en een feestje om te zien én te eten!

Cranberry brie hapjes

Ingrediënten voor de compote

  • 340 gr verse cranberry’s
  • 1 sinaasappel
  • 150 – 200 gr kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 200 ml water

Ingrediënten voor 25 hapjes

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr brie
  • Halve portie cranberry compote
  • Handje pecannoten
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 ei, losgeklopt

Verder nodig

  • Bakspray of boter
  • Mini muffin vorm

Cranberry brie hapjes

Zo maak je het recept

Begin met het maken van de cranberry compote. Spoel de cranberry’s af en doe ze in een pan. Boen de sinaasappel schoon en rasp deze voor de helft. Let erop dat je alleen het oranje van de schil gebruikt, het witte gedeelte is bitter. Pers de sinaasappel vervolgens. Doe dan de suiker, het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, 50 ml sinaasappelsap en het water in de pan. Voeg suiker naar smaak toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de compote ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Als de bessen zacht zijn geworden, is je compote klaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en haal dan het kaneelstokje eruit. Nu kun je vervolgens verder gaan met de cranberry brie hapjes.

Verwarm de oven voor op 225 graden (onder- en bovenwarmte), en eventueel met geringe stoomtoevoer. Vet een mini muffin vorm in met bakspray of boter.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd ze vervolgens vieren en bekleed hier de mini muffin vorm mee.

Snijd de brie in blokjes en leg in ieder hapje een stukje. Schep hierop een theelepel cranberry compote. Hak de pecannoten grof of breek ze in stukjes met je handen. Verdeel dit over compote. Leg op ieder hapje een beetje verse rozemarijn. Smeer als laatste de uitstekende puntjes bladerdeeg in met een geklutst eitje.

Bak de cranberry brie hapjes in zo’n 15 minuten goudbruin en gaar.

Cranberry brie hapjes

Tips voor de cranberry brie hapjes

  • Deze hapjes zijn lekker bij de borrel, maar doen het ook goed als voorgerecht.
  • De overgebleven compote is lekker door de yoghurt tijdens je ontbijt, bij een stukje vlees of in een dessert.
  • Je kunt deze hapjes prima van tevoren maken. Als je ze hebt gebakken, leg je ze op een schaal die je afdekt met aluminiumfolie. Dan blijven ze zo’n 3 dagen goed. Warm ze vlak voor het serveren even op in de oven (225 graden). Zo worden ze weer lekker knapperig.

Eet smakelijk! Dit heerlijke recept is gemaakt door The Taste Of Love.

Cranberry brie hapjes

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *