Recept: Cream Cheese Frosting

Eentje om je vingers bij op te eten! Zo lekker is deze Cream Cheese Frosting. Heerlijk voor op de Carrot Cake, maar ook als toef op een cupcake of vulling van een andere taart! De cream is eenvoudig te maken (zo zoet als je zelf wilt) en te gebruiken voor diverse recepten. 

Wat heb je nodig?

Voor 1 portie, genoeg voor 1 taart

  • 200 gram boter
  • 300 gram roomkaas (gebruik een A-merk, deze zijn steviger)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram poedersuiker

Bereiding Cream Cheese Frosting

Stap 1. Klop de boter in een paar minuten licht en romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze goed zijn opgenomen. Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand door de crème. Als de poedersuiker is opgenomen kun je nog even kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.

Stap 2. Proef van de crème, als je hem graag zoet wilt hebben kun je meer poedersuiker toevoegen. Je crème zal hier dan ook steviger van worden. Je kunt de Cream Cheese Frosting gelijk gebruiken of in de koelkast laten opstijven tot hij nog steviger wordt.

De frosting kun je een kleine week in koelkast bewaren, in de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed.

Cream Cheese Frosting

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *