Recept custard cake

Maak deze overheerlijke custard cake. Een overheerlijke lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. In deze blog leggen wij je uit hoe je deze custard cake stap voor stap kunt maken. Eetsmakelijk! 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Twee-derde kop custardpoeder
  • Mespuntje zuiveringszout
  • 125 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren, licht geklopt
  • 60 ml karnemelk

 

Custard-Cake1

Bereiding custard cake

Stap 1. Verwarm de over voor op 180 graden C. Vet een diepe bakvorm van 20 x 20 cm in of bekleed deze met bakpapier.

Stap 2. Zeef de bakmeel, custard en het zuiveringszout in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje.

Stap 3. Zet een kleine pan op laag vuur en smelt hierin de boter en suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur wanneer de suiker is opgelost.

Stap 4. Klop de eieren met de karnemelk in een kleine kom los. Voeg vervolgens het boter- en eimengsel toe aan de droge ingrediënten (bakmeel, custard en zuiveringszout). Roer dit vervolgens met een houten lepel goed door tot alles goed vermeng is. Let op: ga het mengsel niet kloppen!

Stap 5. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm en strijk het mengsel glad. Bak het 35 minuten of en check met een saté prikker of de custard cake goed is. Laat de cake vervolgens op het rooster afkoelen.

Tip: het lekkerste is wanneer de custard cake nog een beetje warm is. Smullen maar! 

Custard-Cake1

Meer recepten:

Maak deze overheerlijke flammkuchen als diner of als hartig hapje op een gezellige…

Zin in iets lekkers? Maak deze overheerlijke brownies! Gemakkelijk, snel en héél lekker.…

Leer bakken met het kookboek van Heel Holland Bakt! Het kookboek vol heerlijke…

Bekijk onze blogs >

8 reacties

  1. irene voskamp - Uw recepten zijn leuk, maar tweederde kop…=echt onduidelijk,het gewicht aan geven is beter en effectiever, en zal de custard cake beter doen lukken, groeten, Irene

    • Judith Huls - Beste Irene,

      Bedankt voor uw feedback! We gaan uw tip meenemen voor de nieuwe recepten in de toekomst.

      Hopelijk is de Custard cake toch nog gelukt. 🙂

      Met vriendelijke groet,
      Judith Huls

  2. Tilly Rodenburg - De custard cake is erg lekker. Bedankt voor het recept.

    • Kelly Dunnink - Wat fijn het recept is gelukt en dat de Custard cake goed smaakt! Geniet ervan 🙂

      Met vriendelijke groet,
      Kelly Dunnink

  3. Linda - Hoeveel is een twee derde kop ?? Heel onduidelijk zeg

    • Danique Pierik - Beste Linda,

      Bedankt voor uw feedback, we zullen deze tip meenemen voor nieuwe recepten in de toekomst. Twee derde kop is in dit geval 100 gram custardpoeder.

      Ik hoop dat u hiermee het recept alsnog kunt bereiden ?

      Met vriendelijke groet,
      Danique Pierik

      • Linda - Dank u wel voor deze fijne reactie, een heel stuk duidelijker

        • Danique Pierik - Wat goed om te horen! Hopelijk gaat de Custard Cake u heerlijk smaken.

Laat een reactie achter op Linda Reactie annuleren

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *