Recept English shortbread

English shortbread is een soort zandkoekje dat in Engeland traditioneel gemaakt werd van een deel suiker, twee delen boter en drie delen bloem. Tegenwoordig liggen de verhoudingen iets anders en wordt er een modern tintje gegeven aan het shortbread. Bekijk hier ons recept van het English shortbread.

English shortbread dankt zijn naam aan de kruimelige textuur. Deze shortbread biscuitjes behouden hun vorm onder druk, wat deze koekjes ideaal maken om mee te nemen!

Wat heb je nodig? 

  • 250 gram boter
  • 165 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 60 gram maizena

 

Engelse shortbread1

Bereiding English shortbread

Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet een ondiep bakblik in of bekleed de bodem in met bakpapier. Laat, in het geval je kiest voor bakpapier, het papier iets tegen de randen opstaan.

Stap 2. Klopt de boter en de suiker met een mixer tot een romig mengsel. Zeef de bloem en maizeno en voeg deze bij het romige mengsel. Kneed het geheel tot een zacht deeg.

Stap 3. Stop het deeg in het bakblik. Teken hier vingergrote stukken af en prik er gaatjes in met een vork.

Stap 4. Bak het geheel in 35-40 minuten gaar en bruin. Snijd het shortbread in repen wanneer deze bijna is afgekoeld. Je kunt er uitgerold ook rondjes van maken.

Tip: maak de koekjes extra lekker door ze te dippen in gesmolten chocolade! Eetsmakelijk.

Engelse shortbread1

Meer recepten:

Maak de overheerlijke Zuidvruchten-kruimeltjeskoek. Heerlijk voor een verjaardag of bij een kopje koffie.…

Maak deze overheerlijke custard cake. Een overheerlijke lekkernij voor bij een kopje koffie of…

Zin in iets lekkers? Maak deze overheerlijke brownies! Gemakkelijk, snel en héél lekker.…

Bekijk onze blogs >

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *