Recept flammkuchen

Maak deze overheerlijke flammkuchen als diner of als hartig hapje op een gezellige avond met vrienden of familie. Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, ook wel Tarte flambée genoemd. Het is eigenlijk een soort van pizza. In dit blog leggen wij je uit hoe je deze stap voor stap kunt maken. 

Wat heb je nodig?

  • 350 gram (spelt)bloem
  • 5 gram gist
  • 7 gram zout
  • 210 gram lauwwarm water
  • Scheutje olijfolie

 

Voor de topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 125 gram zure room
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 uien

 

Print het recept >

flammkuchen

Bereiding flammkuchen

Stap 1. Doe de (spelt)bloem in de kom van een keukenmachine of kneed het zelf.

Stap 2. Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (meng deze dus niet van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed hier een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het deeg als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.

Stap 3. Laat het deeg afgedekt een uurtje reizen op een warme plek. Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

Stap 4. Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit vervolgens over de bodem.

Stap 5. Snij de uien in halve ringen. Verdeel deze samen met de spekreepjes over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de flammkuchen in 8-10 minuten af.

Eetsmakelijk!

flammkuchen

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *