Recept pannenkoeken met bosbessen

Maak deze lekkere dikke pannenkoeken met bosbessen (drie-in-de-pan) gezellig met je ouders als ontbijt of misschien maak je er wel een toetje van met een bolletje ijs!

Aantal: 15 – 18 stuks
Benodigdheden: Mixer met garden
Bereidingstijd: 5 – 10 minuten
Bakken in koekenpan: +/- 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 45 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 165 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 230 ml karnemelk
  • 300 gram bosbessen uit de vriezer
  • roomboter om in te bakken
  • (voor erbij: maple syrup of stroop)

 

Bosbessen

Stap 1: Doe de bevroren bosbessen in een vergiet en laat deze een beetje ontdooien. Klop met een mixer de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout goed op, zodat het twee keer zoveel wordt en de eieren er lichtgeel en luchtig uit zien.

Stap 2: Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg dan steeds beetje bij beetje de karnemelk toe, net zolang totdat je een mooi beslag hebt, zonder klontjes.

Recept pannenkoeken met bosbessen

Stap 3: Zet een koekenpan op middelhoog vuur met daarin een klontje boter. Zet het vuur laag en schep dan met een jus- of sauslepel drie lepels beslag in de pan en verdeel over elk rondje beslag een eetlepel van de bosbessen.

“De drie-in-de-pan hou je makkelijk warm tussen twee borden op een pan met warm water.”


Stap 4: 
Zet het vuur weer iets hoger en bak de pannenkoeken aan de onderkant bruin. Zodra de onderkant mooi bruin is, draai je ze om en zet je het vuur laag, zodat ze langzaam kunnen garen. Bak zo alle drie-in-de-pan!

Stap 5: Maak er een mooie stapel van, schep de rest van de bosbessen erop en serveer met veel ahornsiroop! Of een bolletje ijs natuurlijk!

Eet smakelijk!

Pannenkoeken met bosbessen - Boer Staphorst

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *