Recept wortelcake met pecannoten

Wortelcake, ook wel carrot cake genoemd, met pecannoten is een heerlijk en eenvoudig recept. Je maakt de taart al binnen een half uurtje klaar en vervolgens gaat hij zo’n 45 minuten in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar! In deze blog leggen wij je uit hoe je de wortelcake met pecannoten stap voor stap kunt maken. 

Wat heb je nodig?

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 1,25 dl olie
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 2 koppen geraspte wortel
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 kop gehakte pecannoten
  • Halve theelepel kaneel

Wortelcake met pecannoten

Bereiding wortelcake met pecannoten

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of vet deze in met boter.

Stap 2. Voeg de eieren, wortelrasp, sinaasappelschil, noten, kaneel, sinaasappelsap, olie en suiker samen in een mengkom en roer dit met een houten lepel goed door. Zeef vervolgens de bloem door het mengsel en klop dit samen 1 minuut goed door met en houten lepel.

Stap 3. Schep het mengsel in de vorm en strijk dit glad.

Stap 4. Bak het 45 minuten af en laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen.

De wortelcake is zowel warm als koud een overheerlijke traktatie. Smullen maar!

Wortelcake met pecannoten

Meer recepten

Maak deze overheerlijke frisse citroenmuffins met maanzaad. Eenvoudig te maken, en heerlijk voor…

Maak overheerlijke carrot cake muffins: échte klassiekers uit de Amerikaanse keuken. Een heerlijk,…

Maak deze overheerlijke custard cake. Een overheerlijke lekkernij voor bij een kopje koffie of…

Bekijk onze keukenblogs >

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *