Recept zuidvruchten-kruimeltjeskoek

Maak de overheerlijke Zuidvruchten-kruimeltjeskoek. Heerlijk voor een verjaardag of bij een kopje koffie. In deze blog leggen wij je uit hoe je de Zuidvruchten-kruimeltjeskoek stap voor stap kunt maken. 

Let op: de hoeveelheden in dit recept zijn voor een vorm van 21 x 28 cm of een springvorm van 25 cm. 

Wat heb je nodig?

Voor de onderlaag:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Half pakje bakpoeder
  • Half pakje vanillesuiker
  • Een snufje zout

 

Voor de tussenlaag:

  • 100 gram abrikozen aan stukjes
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram bruine rozijnen
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 45 gram amandelschaafsel

 

Voor de bovenlaag:

  • 100 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 45 gram gemalen kokos
  • Snufje zout

 

Zuidvruchten-kruimeltjeskoek

Bereiding Zuidvruchten-kruimeltjeskoek

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet alvast de vorm in of gebruik bakpapier.

Stap 2. Onderlaag: snijd de boter klein en kneed alle ingrediënten voor de onderlaag tot één geheel. Druk dit deeg als eerste in de vorm.

Stap 3. Tussenlaag: roer de ingrediënten voor de tussenlaag door elkaar en leg deze bovenop de onderste laag in de springvorm. Let op: dit hoeft niet geweld te worden.

Stap 3. Bovenlaag: snijd de boter aan stukje en meng alle ingrediënten van de bovenlaag met de hand tot een kruimelig deeg. Strooi deze kruimels vervolgens over de zuidvruchtenlaag. Stop het vervolgens in de oven en laat het ongeveer 40 á 45 minuten bakken.

En klaar is de overheerlijke Zuidvruchten-kruimeltjeskoek! Eetsmakelijk.

Zuidvruchten-kruimeltjeskoek

Meer recepten:

Maak deze overheerlijke custard cake. Een overheerlijke lekkernij voor bij een kopje koffie of…

Maak je eigen genietmomentje met deze overheerlijke slagroomtruffels. Een heerlijke traktatie, en ook…

Verras je visite met deze heerlijke sinaasappel bavaroise taart! Een frisse traktatie voor…

Bekijk onze blogs >

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *