Reinigingstips voor tapijt & vloerkleden

Heb je een mooi tapijt in de slaapkamer liggen of een stijlvol vloerkleed in de woonkamer dan wil je het graag mooi houden. Door de jaren heen kan je vlekken bijna niet voorkomen. Vlekken wil je graag verwijderen maar helaas gebeurt het ondanks de goede bedoelingen vaak op de verkeerde manier. Wij geven je daarom enkele reinigingstips zodat je het tapijt of vloerkleed op de juiste manier reinigt en vlekken verwijdert.

Bonaparte collectie Boer Staphorst

Gebruik onderstaande reinigingstips voor het behouden van een prachtig tapijt of vloerkleed.

1. Verwijder ‘alledaagse’ vlekken met schoon water  
‘Alledaagse’vlekken zijn vrijwel altijd goed te verwijderen met gewoon schoon water. Wees er altijd wel snel bij. Je kunt het beste direct een handdoek pakken, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Niet gaan wrijven maar de handdoek het werk laten doen. Herhaal het net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. De vlek rustig laten drogen. Voor het drogen geen föhn gebruiken.

2. Dit moet je niet doen bij vlekken.
Vele goedbedoelde behandelingen zijn verkeerde behandelingen. Gebruik geen zeephoudende schoonmaakmiddelen want ze veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval maar tijdelijk weg. Maak ook geen gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken.

3. Tapijt reinigen
Kleine oppervlakten van het tapijt kan je zelf eenvoudig handmatig reinigen. Je kunt daarvoor een HG vlekkenspray 500 VS voor gebruiken, deze vlekkenspray is er speciaal voor het opfrissen en reinigen van tapijt en is ook geschikt voor synthetisch tapijt. Zet tijdens het wrijven niet teveel kracht. Schoonmaken met shampoo of droogshampoo wordt afgeraden omdat de kans groot is dat er zeepresten achterblijven.

4. Professioneel reinigen
Wanneer je tapijt volledig gereinigd moet worden, adviseren wij je om deze reiniging over te laten aan de professionals. Zo ben je er zeker van dat het tapijt op de juiste wijze optimaal gereinigd wordt.

Parade Studio 9036

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *