Tuinmeubeltrend 2019: rope tuinmeubelen!

Ben je op zoek naar stijlvolle tuinmeubelen voor in de achtertuin? Kies dan eens voor rope tuinmeubelen, dé tuinmeubeltrend van 2019. Deze tuinmeubelen zijn een lust voor het oog en stoere trendsetters. Maar wat is nu eigenlijk rope? We leggen het je graag uit in deze blog.

Wat is rope?

Rope is natuurlijk de vertaling van touw, maar het is niet zomaar touw want er wordt gebruik gemaakt van nylondraad. Een materiaalsoort dat sterk, onderhoudsvriendelijk en kwalitatief is. Dit materiaalsoort is echt niet meer weg te denken in de tuinmeubelenbranche. Want met rope krijgen de tuinmeubelen een chique uitstraling met een natuurlijke look.

Bekijk eens de Santander, een tuinmeubel van rope >

Loungeset Santander - 4 Seasons Outdoor Loungeset Santander - 4 Seasons Outdoor

Wanneer je rope tuinmeubelen in je tuin hebt staan, dan creëer je op een simpele manier iets unieks. Het gebruik van rope zie je voornamelijk in combinatie met strakke lijnen, teakhout en RVS. Tegenwoordig worden de tuinmeubelen ook in andere kleuren geproduceerd. Denk bijvoorbeeld in natuurtinten zoals groen, grijs of bruin.

Waarom kiezen voor rope?

Het kiezen voor rope tuinmeubelen heeft een aantal voordelen. Zo zijn ervaren vlechters in staat om prachtige patronen en knopen te vlechten voor een uniek design. Dit geeft de tuinmeubelen een luxe uitstraling. Het is ook erg onderhoudsvriendelijk en niet geheel onbelangrijk in Nederland: weerbestendig.

Tuinset Belize - 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen Loungeset Belize - Beach7 tuinmeubelen

Er wordt ook niet gebruik gemaakt van een touw. De rope heeft namelijk een omhulsel, genaamd acrylaat. Dit materiaal heeft een hoge UV-bestendigheid, is erg sterk en minimaal rekbaar. Daarnaast heeft het de eigenschap dat vuil en vocht er moeilijk intrekken, zodat schoonmaken makkelijk en vaak onnodig is. Het materiaal is daardoor kleurvast en snel weer droog na een regenbui. Wanneer je gaat zitten in een rope tuinmeubel, dan word je direct opgevangen door strak gespannen touw. Dit zorgt voor een aangename en comfortabele zit waardoor je geen kussen meer nodig hebt.

Loungeset Belize - Beach7 tuinmeubelen

Door al deze goede eigenschappen is dit materiaal zeer geschikt voor buiten gebruik! Heb jij al een plek in gedachten voor deze fijne tuinmeubelen?

Ontdek onze tuinmeubelencollectie >

Hoe maak ik het weer schoon?

Tijdens een warme zomer kun je genieten van de heerlijke warme dagen. Maar zijn de zomermaanden weer achter de rug en is de winter weer in zicht? Dan bestaat er een kans dat de tuinmeubelen vies worden, maar hoe maak je deze dan weer schoon?

Tuinset Belize - 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen

Het is aan te raden om de tuinmeubelen van rope binnen op te bergen, want hiermee verleng je de levensduur en behoud je de kwaliteit. Maar heb je geen ruimte om de tuinmeubelen binnen op te bergen? Dan kun je ze altijd buiten laten staan. Rope is namelijk gemakkelijk schoon te maken met groene zeep en veel water. Met behulp van een borstel zijn de tuinmeubelen binnen no-time weer zomerproof!

Zo zie je maar dat tuinmeubelen van rope onmisbaar zijn in je achtertuin! Heb je deze tuinmeubelen in de tuin staan, dan ga je helemaal met de trend mee! Kom eens langs op onze tuinmeubelafdeling om het assortiment te bekijken.

Bekijk onze openingstijden >

Loungeset Belize - Beach7 tuinmeubelen

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *