Van verfmerk tot kleurenexpert

Pure & Original is al jaren één van de bekendere merken op het gebied van milieuvriendelijke verf. Ze onderscheiden zich door professionele en exclusieve wandafwerking. Pure & Original staat bekend om haar krijt- en kalkverven in naturel tinten, maar ook de volle tinten en unieke afwerkingen zoals de Marrakech Walls zijn populair. En nu gaat de Nederlandse trendsetter samenwerken met een raamdecoratie fabrikant.

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Een ware kleurenexpert

Pure & Original gaat dus haar assortiment uitbreiden. Natuurlijk blijven ze professionele verf produceren, maar ze gaan daarnaast een unieke samenwerking aan met de Belgische raamdecoratie fabrikant Inside Blinds. Inside Blinds maakt al geruime tijd furore in de interieurbranche dankzij hun innovatie maar ook hyperactieve aanpak. Alle collecties worden nog steeds in een eigen atelier in België gemaakt waar ze verschillende soorten raamdecoratie creëren. Door deze samenwerking profileert Pure & Original zich niet alleen als verf- of stoffenmerk maar als een ware kleurexpert.

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Meer over Pure & Original >

Er komt dus een unieke, exclusieve stoffencollectie. De stoffencollectie van Pure & Original sluit aan bij de huidige kleurencollectie, waardoor er een geheel ontstaat tussen de wanden en ramen. Het sluit perfect op elkaar aan qua kleur en sfeer. De exclusieve verven worden aangevuld met rijke & luxueuze stoffen.

De stoffencollectie

De stoffen uit de collectie zijn een selectie van 24 tinten uit de huidige kleurencollectie en in 3 stoffen wat een perfecte combinatie garandeert. De collectie bestaat o.a. uit traditionele overgordijnen, houten jaloezieën en vouwgordijnen met de afmetingen tot wel 10 meter lang en meer.  Het zijn de volgende stoffen:

 • Mezza – een dunne, grof geweven inbetween
 • Rozzo – een linnenlook
 • Fuente – een fluweellook

Combinatie van uitstraling & functionaliteit!

Wil je graag privacy door middel van een gordijn, zonder afgesloten te zijn van de buitenwereld? Dan is de Mezza dé oplossing. Door de grof geweven stof laat het veel licht door en doet het dienst als inbetween gordijn. De stof is toepasbaar als overgordijn, vouwgordijn of vlakwanden.

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Een natuurlijke uitstraling

De Rozzo is een stoere gordijnstof met een linnenlook. De stof heeft een natuurlijke uitstraling, maar wel alle voordelen welke echt linnen niet heeft zoals kleurechtheid en de eenvoudige reiniging. De stof is toepasbaar als overgordijn, vouwgordijn of vlakwand.

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Luxueus en kwaliteit

Wil je meer allure in je woning? Probeer dan eens rijke stoffen toe te passen met de Fuente. Dit is een luxe, zware kwaliteit stof met een fluwelen uitstraling. Maar door het lichte dessin heeft de stof een geleefde uitstraling waardoor deze net wat meer body krijgt. Ook deze stof is toepasbaar als overgordijn, vouwgordijn of vlakwand.

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Ontdek onze raamdecoratie >

In sommige ruimtes is het fijn om het licht buiten te sluiten zoals in de slaapkamer. Alle drie de stoffen zijn hier zeer geschikt voor. Achter de stof wordt een tweede en verduisterende stof gemonteerd. Zo heb je aan de voorkant de gordijnstof en aan de achterkant de verduisterende functie. Zo kun je door te spelen met kleuren een tweede dimensie toevoegen aan je raamdecoratie.

De perfecte match

De samenwerking van Pure & Original en Inside Blinds is een logische stap, want interieurarchitecten en consumenten zijn steeds op zoek naar een perfecte match tussen wand- en raambekleding. De sterke internationale aanwezigheid van beide merken biedt hun ook de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in Europa. De gordijncollectie is verkrijgbaar vanaf juli 2019. Kom langs in onze winkel en bewonder deze mooie en nieuwe collectie.

Bekijk hier onze openingstijden >

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

Samenwerking Pure & Original + Inside Blinds

3 reacties

 1. Janneke - Hallo, ik vroeg me af of de gordijnstoffen van Inside Blinds ook op een milieuvriendelijke wijze tot stand zijn gekomen?
  Ik hoor het graag, alvast dank!

  • Danique Pierik - Goedemorgen Janneke,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb je vraag neergelegd bij onze gordijnafdeling. Zodra ik een antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo,

   Ik zou bij je terugkomen op de vraag of de gordijnstoffen van Inside Blinds op een milieuvriendelijke wijze tot stand komen. Mijn collega’s van de gordijnafdeling hebben even telefonisch contact opgenomen met Inside Blinds. Inside Blinds geeft aan dat de meeste stoffen in België worden geweven (het is een Belgisch bedrijf). Er zijn daar bepaalde milieu normen waar ze aan moeten voldoen en dat doen ze. Maar ze zijn niet een ecologisch bedrijf.

   Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *