Scandinavisch & Zwart-wit wonen

Een van de populairste woonstijlen is momenteel de Scandinavische woonstijl. Het Scandinavisch en Zwart-wit wonen hebben we te danken aan onze Noorderburen. De stijl is namelijk afkomstig uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Maar hoe kun je Scandinavisch wonen? Wij zetten de belangrijkste kenmerken en een aantal tips voor je op een rijtje.

Scandinavisch & Zwart-wit wonen

Het Scandinavisch interieur straalt vaak rust en duurzaamheid uit. Dit creëer je met een kleurenpalet van neutrale kleuren zoals witte- en grijstinten. Voor de warme sfeer wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Je ziet dan ook vaak houten vloeren en meubels terugkomen in dit interieur. De rest van het interieur kun je aankleden met woonaccessoires in het zwart of in pastelkleuren. Daarnaast is licht ook heel belangrijk in deze woonstijl! Bij Scandinavische woonhuizen vind je vaak grote ramen terug. Dit zorgt voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis.

Alles over raamdecoratie >

Planten

Om nog meer gebruik te maken van natuurlijke materialen kun je natuurlijk ook gaan voor verschillende groene planten. Zet ze bijvoorbeeld in een rieten of zwarte draadmand. Dit zorgt voor een mooi contrast bij de wit- en grijstinten.

Spiegels

Niet gezegend met grote ramen in huis? Geen probleem! Je creëert ook gemakkelijk meer licht door middel van spiegels. Maak gebruik van verschillende formaten en kleuren spiegels voor een speels effect.

Instarieur
Credits: Petra & Myrdin van @instarieur op Instagram

Bekijk hier de spiegels >

Scandinavische woonmerken

Er zijn veel verschillende Scandinavische woonmerken te vinden. Maar ook veel Nederlandse merken sluiten bij de Scandinavische stijl aan. Zoals Zuiver, Woood en Karlsson.

Woood

Bekijk hier onze woonmerken >

Scandinavisch

Meer woonstijlen

Houd je van een stoer interieur en heb je genoeg lef om een…

Als je altijd al een interieur hebt willen hebben wat je helemaal omarmt,…

Houd je van een knus interieur? Dan is de interieurstijl Zacht & Zoet…

Bekijk onze inspiratieblogs ->

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *