Stoer & Industrieel wonen

Ook deze woonstijl is steeds vaker te zien. Bij Stoer & Industrieel wonen draait alles om de juiste materialen. Maar wat zijn die juiste materialen?  We helpen je alvast op weg met wat inspiratie en tips.

Ruwe materialen

Kenmerkende materialen van de industriële woonstijl zijn materialen zoals metaal en staal. Maar ook beton, ruw hout en leer hoort hierbij. Je kunt het zo stoer maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld voor lederen meubels zoals een stoel of bank. Voor de betonlook op de grond zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een gietvloer maar ook voor een elastische vloer zoals marmoleum.

industriële woonkamer

Bekijk hier de marmoleum vloeren >

Industriële meubelen

Kenmerkend voor de industriële stijl zijn voornamelijk leren banken, stoelen en fauteuils met zwart metalen poten. Maar ook fauteuils in het velours passen prima bij deze stijl! Denk bijvoorbeeld eens aan een donkergroen fluwelen stofje waarbij de leuningen en poten ook weer van zwart metaal zijn. Maar ook in een landelijk interieur past een stoere leren bank prima. Hiermee wordt juist de bank een écht pronkstuk!

Bekijk hier de BePureHome Statement bank >

BePureHome Statement hoekbank - Boer Staphorst

Industrieel behang

Naast metaal, beton en hout behoort baksteen ook bij de industriële woonstijl. Ben je nou niet in het bezit van een bakstenen muur? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Zo zijn er tegenwoordig behangetjes te vinden met een bakstenen muur print. Voor een speels effect kun je ook stukken (bakstenen behang) uitknippen en die op willekeurige plekken op de muur plakken.

industriëele kussens industrieel behang

Bekijk ons behang aanbod >

Industriële accessoires

Je kunt een industrieel interieur dus zo stoer maken als je zelf wilt. Voor de wat kleinere accessoires kun je gaan voor lederen kussens of een stoere houten bijzettafel. Maar denk ook aan de verlichting! Zo doet een fabriekslamp perfect in een stoer en industrieel interieur.

industriële accessoires industriële vazen

Bekijk hier onze hanglampen >

Laat je in onze showroom nog meer inspireren door al onze stoere meubels en accessoires! 

industriële woonkamer

Meer woonstijlen

Als je altijd al een interieur hebt willen hebben wat je helemaal omarmt,…

Haal de jungle in huis met de interieurstijl Wild & Intens! Een botanisch…

Houd je van een stoer interieur en heb je genoeg lef om een…

Bekijk onze inspiratieblogs ->

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *