Stylingtips voor jouw ideale interieur

Jouw interieur vertelt hoe/wie je bent en wat jouw smaak is op het gebied van wonen. Heb jij een landelijk interieur of juist een modern interieur? Je kiest vooral zelf uit wat je mooi vindt. Er zijn natuurlijk geen regels waar je je aan moet houden bij het inrichten van je interieur. Maar voor het geval je vastloopt hebben wij een aantal stylingtips voor jou.

Begin met mix & match

Iedereen heeft een eigen interieurstijl, dit varieert van modern tot Scandinavisch en natuurlijk tot landelijk. Blijf hier echter niet te lang in hangen. Want hoe leuk is het om deze stijlen met elkaar te combineren. Maar is dat niet raar? Nee, zeker niet! Kies sowieso altijd een stijl die je leuk vindt en geef je eigen draai eraan door elementen van andere interieurstijlen eraan toe te voegen. Maar voeg nooit dingen toe omdat je denkt dat het moet. Want een botanische inrichting kan heus wel zonder plantenhanger wanneer je deze niet zo mooi vindt.

Stylingtips voor jouw ideale interieur - By-Boo122_optimized

Wanneer we weten welke stijl we leuk vinden, dan is de volgorde meestal dat we eerst beginnen met verven en dan pas gaan shoppen. Maar wacht met verven, want het is logischer om eerst je meubelen te kopen. Je kunt namelijk pas goed zien welke kleur je op de muur moet doen als de meubelen al in de kamer staan. Want de meubelen moeten nog een paar jaar meegaan en een muur kun je altijd snel nog verven.

Aan de slag met accessoires

Een interieur maak je natuurlijk gezellig en eigen met de juiste woonaccessoires. De eerste tip die wij je willen meegeven is om te werken met de “piramide”. Dit houdt in dat je het hoogste item in het midden plaats en de kleinste items aan de buitenkant. Je vormt hierbij de vorm van een piramide en werkt goed bij een groepje woonaccessoires. Heb je bijvoorbeeld een boekenkast? Dan kun je deze truc ook hier toepassen.

Ontdek onze woondecoratie >

Madam Stoltz Madam Stoltz

Zorg er altijd wel voor dat je de accessoires goed verdeelt en niet allemaal bij elkaar zet. Verdeel alle woondecoratie over jouw gehele woning/ruimte. Heb jij een bepaalde kleur die je telkens terug wilt laten komen? Laat deze dan op meerdere plekken terugkomen voor een mooi geheel. Het is ook erg leuk om verschillende structuren met elkaar te combineren. Pas op dat je hierin niet doorslaat, maar houd het bij ongeveer drie structuren bij elkaar in de piramide. Dus bijvoorbeeld hout gecombineerd met glas en een plantje.

Petra van @instarieur Petra van @instarieur
Credits: Petra & Myrdin van @instarieur

Heb je een kleine woonkamer?

Woon je wat kleiner? Maar wil je wel je kleine woonkamer graag groter laten lijken? Kies dan een paar grote meubelstukken uit en richt de rest van de woonkamer daar omheen in. Zo lijkt je woonkamer optisch groter in plaats van dat je veel gebruik maakt van kleine meubelstukken. Je krijgt dan al snel een benauwd gevoel doordat er veel spullen in de ruimte staan. Wanneer je grote meubelstukken aanschaft, kies dan wel voor een variatie in die grootte ervan. Kies hierbij ook altijd voor meubelen op pootjes. Hierdoor creëer je namelijk luchtigheid waardoor de meubelen minder groot ogen. Want hoe meer vloer je ziet, hoe beter!

Stylingtips - kleine woonkamer Stylingtips - kleine woonkamer
Credits: Tatiana van @tatiana_home_decor 

Tips voor decoratie aan de muur

Betrek je muren ook bij het geheel, deze kun je leuk aankleden door gebruik te maken van wanddecoratie. Het is leuk om een collage aan de muur te hangen met schilderijen met verschillende formaten. Voordat je begint met boren, leg eerst op de grond uit hoe je het aan de muur wilt hangen. Heb je daarna een indeling gemaakt, dan kun je gaan boren. Maar denk na over de hoogte van de wanddecoratie. Hang namelijk alles op ooghoogte, want is het je wel eens opgevallen dat musea dit ook doen? Want als je het te hoog hangt dan vallen de schilderijtjes of foto’s buiten de boot. Hang je een groepje op, dan geldt dat het midden van de collage  op ooghoogte mag worden gehangen.

Bekijk onze wanddecoratie >

Mindy Schroor
Credits: Mindy van @mindyschroor

Hopelijk hebben we jouw een beetje kunnen helpen en kun je met deze stylingtips jouw ideale interieur creëren. Heb jij ook nog goede stylingtips? Laat het dan vooral hieronder weten in een reactie. Alles stylingtips zijn welkom, zo kunnen we elkaar helpen om een ideaal interieur te creëren.

By-Boo179_optimized-min

2 reacties

 1. Tineke - Kunt u mij zeggen welke bank er op bovenstaande foto staat?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Tineke,

   Het wordt een beetje lastig antwoord geven op uw vraag. Want dit zijn leveranciersfoto’s van By-Boo, deze leverancier heeft echter geen banken in het assortiment. Dus zij hebben ook banken gebruikt die afkomstig zijn van een ander merk of wellicht gewoon in iemand zijn/haar huis. Ik kan het voor u navragen bij de leverancier, maar wellicht vindt u het makkelijker om dit zelf te doen?

   Hopende u hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *