Verplicht thuiszitten, wat nu?

Honderdduizend twijfels in deze bizarre tijd! Want je zit thuis, de verveling slaat toe en je wilt toch iets doen! Dus hier een paar tips van ons voor jou!

Thuiszitten… en nu??

We zitten nu grotendeels thuis, kunnen niet naar de sportschool of heerlijk dineren in ons favoriete restaurant. En waarschijnlijk heb je jouw huis al piekfijn schoon en compleet in orde. Dat je misschien al wel 3 puzzels hebt gemaakt. Het is tijd om wat anders te doen. Want geloof het of niet, dat thuiszitten moet, maar het is niet echt prettig. Dus ook al twijfelen we of het wel zo gepast is om in deze tijd lekker te bloggen over ‘tips om te doen in huis’. We doen het toch. Want je gaat er toch echt iets aan hebben.

Blijven plakken (ofwel behangen)

Ja, dit is de perfecte tijd om te behangen. En weet je, zo lastig is het eigenlijk echt niet. Let gewoon goed op het patroon. Dus niet banen knippen van 2,5 meter, maar goed letten op wat tegen elkaar aan hoort. Zorg voor de juiste lijm, een gladde muur, een beetje logisch verstand en een flinke dosis geduld.

Leer behangen met onze styliste >

Fotobehang

Of je nu voor een wild behangetje gaat, of juist iets rustigs: alles kan tegenwoordig. Al is iets met een patroon wel helemaal 2020. We willen bloemen, vogels, bladeren, abstracte vormen, lijnen, cirkels, hartjes, katten, tegels en bomen op de muur. Of iets wat jij liever hebt: jouw muur – jouw behang!

Eijffinger - Skin Eijffinger - Skin

Ontdek de nieuwe collectie van Eijffinger >

Gewoon lekker schilderen

En ach, als je toch aan het behangen bent, vergeet dan die kwast niet. En nu het toch voorjaar is en het best prima weer is, waarom zal je dan niet lekker naar buiten gaan? Gewoon voor- of achterhuis dat wel. Met een goede pot verf en een kwast natuurlijk. Ook gezellig om samen te doen. Muziekje op en gaan. Wel met 1,5 meter afstand. Maar vind je het stiekem wel tijd voor een lekker voorjaarskleurtje in huis? Dan houden we je ook niet tegen. En beperk jezelf niet tot de woonkamer. Want de slaapkamer kan ook wel eens een opfrisbeurt gebruiken.

Lees meer over de Kleur van het Jaar 2020 >

Tranquil Dawn

Het huis gezellig maken

Gooi de boel eens om. Kom erachter dat het kleed wat op de grond ligt écht toe is aan vervanging. Doe de kussen wissel. Dus hop, bijvoorbeeld die groene kussens naar zolder en de roze weer op de bank. Of haal (bestel) gewoon eens nieuwe. Steek gewoon weer kaarsjes aan als het donker is. Want als je de hele dag bij elkaar op de lip zit, heb je misschien wel een beetje romantiek nodig. Maak van je huis weer je thuis. Nu je zoveel thuis zit, dan kom je erachter wat je er wel niet van kan maken.

Gezellig tafelen! - 5002805_091-683x1024

Bekijk onze online shop >

Hebben we je een beetje uit je verveling gehaald? Of een vuurtje aangewakkerd om weer wat te maken van je huis? Aan de slag dan maar! Heb jij nog andere ideeën? Laat deze dan vooral hieronder achter!

 Deze blog is geschreven door Gemma van Thuisin
Desso - Parade-Palazzo_02

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *

    De verspreiding van het Coronavirus heeft grote impact op ons allemaal. Boer Staphorst is gewoon geopend, maar hanteert aangepaste openingstijden. Wij verwelkomen u ook nu graag in onze winkel, waar we strenge voorzorgsmaatregelen hebben getroffen op basis van de richtlijnen van het RIVM. Ook een afspraak inplannen met onze medewerkers is natuurlijk mogelijk, zo bent u verzekerd van deskundig advies tijdens uw bezoek!

     

    Lees hier alles over onze voorzorgsmaatregelen en aangepaste openingstijden