De tips voor het ideale zonnescherm

Vorig jaar was het een warme zomer en het belooft weer een warme zomer te worden! De eerste warme dagen hebben we achter de rug. En hoewel we best aan het zonnetje kunnen wennen, is het goed om af en toe ook even de schaduw op te zoeken. Maar om direct naar binnen te gaan, dat wil je eigenlijk ook niet. Met een zonnescherm maak je jouw ideale plek om in de tuin van de schaduw te genieten.

Een zonnescherm is er in vele soorten en maten, maar welke past nu het beste bij jouw huis en achtertuin? We geven je graag een aantal tips voor het kiezen van het ideale zonnescherm voor jouw terras. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm.

Meer over onze zonneschermen >

Zonnescherm Ipanema - Boer Staphorst

Meten is weten

Als eerste is het vanzelfsprekend dat de afmeting van het zonnescherm van invloed is op de keuze die je uiteindelijk gaat maken. Heb je een groot terras, dan wil je hier optimaal gebruik van kunnen maken en kies je voor een groter zonnescherm. De maximale breedte van een zonnescherm varieert van maximaal 600 cm breed tot wel 1200 cm breed. Dus voor elke tuin is er wat wils. Ook de uitval van een zonnescherm verschilt per type, je kunt zelfs kiezen voor een zonnescherm met een uitval tot wel 400 cm.

Vervolgens ga je kijken naar de omkasting van het zonnescherm, ook wel de cassette genoemd. De standaard zonneschermen zijn eigenlijk altijd uitgevoerd zonder omkasting om het doek. Dit houdt in dat het doek niet beschermd wordt tegen weersinvloeden van buitenaf. Maar kies je voor een zonnescherm met een semi- of volledige cassette, dan is het doek wel beschermd tegen bijvoorbeeld vuil, regen en stof. Het doek blijft hierdoor ook langer mooi en de levensduur neemt toe. De cassette hangt altijd aan de gevel van je woning en dan wil je dat deze ook bij de rest van het huis past. Daarom zijn er zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette voor een mooi geheel.

Maar wil je liever geen zichtbare cassette op de gevel? Ook dat is mogelijk! Geïntegreerde zonneschermen zijn namelijk verwerkt in de gevel van het huis. En dit zorgt echt voor een strakke en moderne uitstraling. Dit is vooral een tip voor mensen die bezig zijn met een nieuwbouwhuis.

Kies voor gebruiksgemak

De bedieningsmogelijkheden van een zonnescherm is enorm gevarieerd. Er zijn verschillende mogelijkheden en zo bepaal je zelf heel gemakkelijk het gebruiksgemak. Laat je altijd informeren door een specialist. Hij/zij kan uitleggen wat het makkelijkste werkt en hoe het werkt. De volgende bedieningsmogelijkheden zijn er:

  • Handbediend met draaistang
  • Wandschakelaar (elektrisch)
  • Afstandbediening (elektrisch)
  • Zon-/windsensor (elektrisch)
  • Smartphone of tablet (elektrisch)

Maak het sfeervol

Naast het feit dat een zonnescherm functionele eigenschappen heeft, kan een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol hebben op je terras. Je maakt de ruimte extra gezellig en het scherm geeft een gevoel van privacy, schaduw en beschutting. Extra leuk is als het zonnescherm op een lange, zwoele zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen. Want sommige types zonneschermen zijn uitgevoerd met ledverlichting. Zo kun je voor het slapen gaan nog even dat ene leuke boek uitlezen.

Terrasscherm santos verano zonwering

Ontdek de Somfy Connexoon >

Heb je de keuze gemaakt in een zonnescherm? Je kunt dan niet alleen de kleur van het profiel kiezen, maar ook de kleur van het doek. Zo kun je ervoor zorgen dat het zonnescherm past bij de stijl van jouw huis. Beschik je toevallig over de kleurcode van jouw kozijnen? Een zonnescherm met een profiel in bijpassende kleur geeft een extra mooi effect. Ook over de kleur van het doek moet goed worden nagedacht. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je zonnescherm, het bepaalt ook de mate waarin de zonnestralen worden geweerd. Hierin zit namelijk ook verschil.

Dit waren onze tips bij het kiezen van jouw ideale zonnescherm! Vind je het nog steeds lastig om de juiste keuze te maken? Onze zonweringsspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en laten je ook graag alle mogelijkheden zien.

Bekijk onze openingstijden >

Iseo verano zonwering

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *