Trend industriële lampen

Wie had ooit gedacht dat de lamp waaronder men vroeger zo’n acht uur in de weer was in de fabriek ooit een ware trend zou worden voor de woonkamer? Dat is op dit moment toch echt het geval: de industriële lampen zijn helemaal in! Bij Boer Staphorst hebben we ze in allerlei soorten en maten.

Hout en metaal
We zien bij Boer Staphorst dat er weer een nieuwe trend bestaat; namelijk de combinatie van hout met metaal. Benieuwd hoe u dit toepast in huis?

Bekijk hier onze tips >

Vroeger
Deze industriële lampen werden vroeger in fabrieken al gebruikt als fabriekslamp of om een werkplaats te verlichten. Rond 1750 ontstonden de eerste grote fabrieken en deze moesten uiteraard goed verlicht worden. Met hun grove uitstraling en enorme lichtopbrengst waren de industriële lampen destijds erg praktisch. Wie kent het plaatje niet van de lange rijen met roestige en grove lampen?

Vaa1027Vaa1028 Mijnlamp grijs
Na verloop van tijd zijn de grove industriële lampen vervangen door tl-verlichting en verdwenen de industriële lampen naar de achtergrond. Maar nu zijn de industriële lampen weer helemaal terug: iets minder lomp, robuust, meer aandacht voor details en nu voor de in woonkamer.

HKLiving_06

Geschikt voor elk interieur
De industriële lamp komt tegenwoordig in vrijwel elk interieur tot zijn recht. Het gebruik van verschillende materialen, grote schroeven en bouten geven de lamp een stoer en robuust karakter en dat maakt de lamp erg gewild. Een industriële lamp geeft nét dat stukje extra sfeer in het interieur.

Tip: hang meerdere lampen naast elkaar voor een speels effect.

MINSK-H-B-3

Stoer metaal
Eén van de kenmerken van de industriële trend is het stoere en robuuste metaal dat gebruikt wordt. Kies dan ook om in de rest van het interieur ook stoere metalen accenten te gebruiken, zoals krukjes of stoeltjes met metalen poten. Deze lampen zijn ook prachtig te combineren met een stoer lockerkastje van metaal.

image-2016-07-14 (3)

Bekijk onze online industriële lampen >

Op onze verlichtingsafdeling hebben we verschillende soorten en maten industriële lampen. Kom een kijkje nemen!

lamp-lab---zwart---met-stekker---hk-living[3]

7 reacties

 1. Jenneke va duijn - Dag,

  Hebt u ook die draadhanglampjes op het meest linkse plaatje op voorraad?

  • Kelly Dunnink - Beste Jenneke,

   Bedankt voor je reactie op onze industriële lampen. Ik heb je even een e-mail gestuurd over het lampje!

   Ik hoor graag van je.

   Met vriendelijke groet,
   Kelly Dunnink

 2. Anneloes Venema - De grote zwarte lampen boven de eettafel, verkoopt u die ook ?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Anneloes,

   Bedankt voor uw reactie op onze industriële lampen. Ik heb uw vraag even doorgestuurd naar onze afdeling verlichting. Zodra ik antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Goedemorgen Anneloes,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij je terug zou komen op de vraag of wij ook zulke grote zwarte lampen verkopen. Inmiddels heb ik antwoord terug van de afdeling en zij geven aan dat wij deze lampen niet hebben. Dit zijn namelijk originele Oost-Europese fabriekslampen. Zij geven wel aan dat wij vergelijkbare lampen te koop hebben.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 3. Hennie Hof - Goedemiddag. Is bij u ook het zwarte nijlpaard te koop?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Hennie,

   Bedankt voor uw reactie. Helaas is het zwarte nijlpaard niet bij ons te koop. Op de afbeelding gaat het alleen over de lamp die bij ons te koop is. We hebben ook niet iets soortgelijks in de winkel staan. Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *