Van Troep naar Top: Het tafeltje

Onlangs zijn er acht Van Troep naar Top items opgenomen in onze werkplaats. In de vierde aflevering maakten interieurstyliste Marian en André van Het Groene Oosten een mooi tafeltje van oude fruitkistjes! Wil jij deze ook maken? Bekijk dan het onderstaande stappenplan. 

Bewaar vier oude fruitkistjes en maak er een trendy tafeltje van! Bekijk de onderstaande instructiefilm en ontdek hoe je deze stap voor stap kunt maken.

Wat heb je nodig?

 • 4 fruitkistjes van hetzelfde formaat
 • 1 vierkante houten plaat voor de onderkant. Ter grootte en breedte van de voorkant + zijkant samen van het kistje (zie instructiefilm)
 • 4 wieltjes
 • Zaag
 • Schuurpapier
 • Boormachine en schroeven
 • Meetlint
 • Optioneel: verf

 

image-2016-12-05

Stappenplan
Volg het onderstaande stappenplan om het tafeltje zelf te maken.

Stap 1. Meet de lengte + breedte van de kistjes op de grootte van de houten bodemplaat te bepalen. Zaag de houten plaat vervolgens op de juiste maat.

Stap 2. Schuur de ruwe randjes van de kistjes.

Stap 3. Schroef de wielen in elke hoek van de plaat aan de onderkant vast.

image-2016-12-05 (1)

Stap 4. Schroef op de bovenkant van de plaat de kistjes vast.

Stap 5. Schuur de kistjes en geef ze eventueel een trendy kleur naar keuze.

En klaar is het trendy tafeltje! Heb je een houten plaat nodig voor de onderkant? In onze plaatzagerij zagen we deze graag voor je, precies op maat.

image-2016-12-05 (2)

2 reacties

 1. Jan en Jannie de Boer - Waarom hebben jullie aan de bovenkant niet ook een plaat aangebracht? Dan kan er toch alsnog van alles in en op? Kan er in het midden misschien een plant? En verder kun je deze constructie ook groter maken door het hoger of breder te maken? Kan dit ook persoonlijk bij jullie op maat gemaakt worden? Wat zou dat moeten kosten?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Jan en Jannie,

   Bedankt voor jullie reactie! Dat is zeker een goed idee van jullie, dan zijn er inderdaad nog meer mogelijkheden met het tafeltje.

   Deze constructie kan eventueel groter gemaakt worden door extra kistjes er naast te maken of er bovenop te zetten. Het is helaas niet mogelijk om zo’n tafeltje exact op maat te laten maken, dit filmpje en stappenplan is juist bedoeld zodat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken. Het is wel mogelijk om bij ons de plaat voor de onderkant en eventueel de onderkant in onze zagerij op maat te laten maken. De kosten hiervan liggen aan het soort hout wat wordt gebruikt.

   Hopende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *