Zo maak je je tuin voorjaarsklaar!

De vogeltjes fluiten, de zon is weer vaker te zien en de temperaturen zijn weer aangenaam. Dat kan maar één ding betekenen: het voorjaar is begonnen! Hoog tijd dus om de tuin in te duiken en alles weer voorjaarsklaar te maken. Wij geven in dit blogje vijf tips voor je tuin, terras en gazon. 

Onkruid verwijderen

Met het lentezonnetje hebben planten en (helaas ook) onkruid te neiging om sneller te gaan groeien… Zorg ervoor dat je het onkruid voor bent door al snel de eerste ongewenste (onkruid)planten te wieden. Dit scheelt je een hoop werk na die tijd!

tuinschepje kopen Staphorst

Gazon

Gras begint al te groeien rond de 5 graden. Niet heel gek dat je gazon in het voorjaar toe is aan zijn eerste maaibeurt. Nadat je gemaaid hebt is het tijd om te gaan verticuteren. Tijdens de winter heeft zich namelijk vormt allemaal mos en vilt tussen je gras verzameld. Goed voor de kou, maar dit zorgt er ook voor dat het gras niet meer verder groeit! Daarom is het goed om in het voorjaar je gazon te gaan verticuteren, ofwel verluchten. Dit kun je doen met een verticuteermachine of speciale hark. Hiermee verwijder je al het mos en dode materiaal wat zich heeft gevormd in de winter. Met verticuteren zorg je voor minder schimmels en onkruid.

Bekijk hier onze online grasmaaiers >

Bekijk hier onze openingstijden >

Na het verticuteren kun je de grond gaan bemesten. Zorg alleen wel voor de juiste timing! Je kunt dit namelijk het beste doen vlak voor een regenbui. Zo zorgt de regenbui er voor dat de mestkorrels of mest snel de grond intrekken.

Bewateren

Als je net plantjes heb geplant, of weer wilt genieten van opkomende planten in de tuin is het belangrijk om de grond en planten goed te bewateren. Door het warme lenteweer droogt de grond namelijk snel uit. Tip: om er voor te zorgen dat de bladeren en planten niet verbanden, kun je dit heb beste doen in de avond!

Snoeien

Om nieuwe groei te bevorderen in je tuin is het bij sommige planten noodzakelijk om die in het voorjaar te gaan snoeien. Zo worden alle heesters die na juni bloeien in het voorjaar (na de vorst) gesnoeid. Met het snoeien zorg je er voor dat de plant mooi in model wordt gehouden, wildgroei voorkomen wordt en er weer nieuwe bloemen krijgt.

Bekijk hier ons tuinonderhoud >

Terras klaarmaken

Mooi weer betekent ook lekker in de tuin kunnen zitten! Dus geef je tuinmeubel(en) een goede onderhoudsbeurt! Maar vergeet ook de schuttingen en tuinhuisjes niet. Daarnaast kun je je tegels weer mooi schoonspuiten met een hogedrukspuit.

Sofa set Papagayo - Boer Staphorst

Wij zijn klaar voor het voorjaar! En jij?

verstelbare stoelen tuinset Hartman - Boer Staphorst

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *