Houten overkapping

Een overkapping in de tuin is een meerwaarde voor jouw tuin. Met een overkapping in de tuin zorg je ervoor dat je het hele jaar door buiten kunt genieten. In de zomer bescherm je jezelf tegen de felle zon en bij slecht weer kun je gewoon lekker droog blijven zitten. Op zoek naar een overkapping dat voldoet aan jouw wensen en behoeften? Bekijk hieronder waarom je een houten overkapping een goede keuze is.

Een waardevolle toevoeging

Een houten overkapping is een waardevolle toevoeging aan jouw tuin. Er zijn enkele redenen waarom je voor een houten overkapping gaat. Ten eerste heeft een houten overkapping een warme en natuurlijke uitstraling. Doordat het hout een natuurlijk materiaal is met een universele uitstraling past het in principe bij elke stijl. Zowel landelijke als moderne passen perfect bij houten overkappingen.

Houten overkapping

Het is ook eenvoudig om een houten overkapping makkelijk over te schilderen. Je kunt hierdoor jouw houten overkapping gemakkelijk van look veranderen als je dat graag wilt. Daarnaast zijn houten overkappingen ecologisch het meest verantwoord. En is door het hout bestand tegen alle weersomstandigheden, werkt uitstekend isolerend en milieuvriendelijk.

Soorten modellen

Voor elke tuinwens is een oplossing. Het type dak is voor een groot deel bepalend voor de stijl van jouw verblijf. En omdat het een pronkstuk wordt in jouw tuin is dit ook een belangrijke keuze. Dus kies je voor een overkapping met een plat dak, een overkapping kapschuur, een overkapping met zadeldak of een overkapping aan huis?

Ontdek de houten modellen >

Houten overkapping met kapschuur

Uiteenlopende houtsoorten

Hout is echt een prachtig natuurproduct met hele specifieke eigenschappen. Naast dat hout bijzonder duurzaam is, is het goed te bewerken tot een fraaie overkapping voor in de tuin. Want we staan er niet altijd bij stil, maar voor producten die je koopt is vaak veel energie gebruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO²-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen, daarom wordt er tegenwoordig veel gekozen voor het maken van houten overkappingen.

Bekijk de verschillende houtsoorten >

Houtsoorten

Stel jouw ideale houten overkapping samen

Wanneer jij jouw houten overkapping hebt uitgekozen, dan wil je deze natuurlijk zo perfect mogelijk afwerken. Je kunt hiervoor gebruik maken van een uitgebreid assortiment en veel keuzemogelijkheden. Want jouw overkapping maak je helemaal af met materialen die helemaal bij jou passen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld deuren, ramen of glazen puien en schuifwanden.

Wij willen jou van de momenten in jouw tuin laten genieten. Ons doel is om jouw droomtuin bereikbaar te maken!

Stel jouw vraag aan onze tuinspecialist

Heb je een vraag over onze overkappingen, tuinhout of iets anders om jouw droomtuin te realiseren? Stel gerust jouw vraag!

Houten overkapping