Tips om je gazon summerproof te maken

Yes, de zomervakantie is weer begonnen! Dat betekent dat iedereen weer heerlijk van zijn of haar welverdiende vakantie gaat genieten! Ook wel het ideale moment om bezig te gaan in de tuin. Want ieder gazon heeft het zwaar in de zomer. In de zomerperiode wordt het gazon intensief gebruikt en eisen ook warmte en droogte hun tol. Om de tuin groen te houden, moet je de tuin onderhouden en hieronder vind je daarvoor enkele tips.

Vergeet niet water te sproeien!

In de zomer is het belangrijk om je gazon af en toe goed te besproeien, vooral in een warme en droge periode. Besproei ongeveer één keer per week om het gazon groen te houden en doe dit in de ochtend of avond om te voorkomen dat het gazon in de zon verbrandt. Maar wat nu als je op vakantie bent? Je kunt dan gewoon tuinieren op afstand. Met het Gardena Smart System kun je jouw gazon laten bewateren en verzorgen op afstand. Dus ga gerust op vakantie, geniet en laat het Gardena Smart System voor je gazon zorgen. Bij thuiskomst heb jij nog steeds een mooie tuin.

Gardena Smart System

Ontdek meer over het Gardena Smart System >

Wat is de juiste maaihoogte?

Wanneer het niet te warm en droog is in de zomer, dan groeit gras erg snel. Je denkt dat je het gras korter moet maaien, maar dat kun je beter niet doen. Want als je het gras te kort maait, dan is het kwetsbaarder en droogt het sneller uit. Je hebt meer kans op mos en onkruid en dat wil je natuurlijk niet. Maai daarom het gras niet korter dan vier centimeter. Doe dit in de ochtend of avond en nooit in de brandende zon.

Gardena Accumachine - Grasmaaier

Herstel kale plekken

Omdat het over het algemeen lekker weer is in de zomer, wordt er veel gebruik gemaakt van het gazon. De tuinmeubelen staan in de tuin en misschien ook een zwembad en trampoline. Probeer deze regelmatig te verplaatsen om beschadiging aan het gazon te voorkomen. Heb je wel kale plekken, dan herstel je deze snel met de juiste gazon bemesting.

Mocht je gazon toch lijden onder het intensieve gebruik in de zomer, geef dan in het najaar mest aan je gazon. Het gazon zal hierdoor aansterken en herstellen. Heb je kale plekken, dan kun je hier in september en oktober wat gras zaaien.

Tuinset Ramblas

Tip voor de zomervakantie

Nog niet alles in huis om jouw gazon goed te onderhouden? Kom in de zomervakantie dan eens een dagje winkelen bij Boer Staphorst! Op onze tuinafdeling vind je alles op het gebied van tuingereedschap en het onderhouden van jouw tuin.

Bekijk onze openingstijden >

Lounge sofaset Ki

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *