De tuintrends voor 2017

Het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het alweer zo ver. Wat mogen we verwachten voor het buitenseizoen 2017? Het vervagen van het verschil tussen buiten en binnen is dé trend van 2017, maar dat niet alleen: er is meer! Bekijk hier alle tuintrends voor 2017. 

Trend 1: Binnen is buiten en buiten is binnen
Dit is een trend die we in 2016 al duidelijk zagen, maar ook in 2017 blijft het verschil tussen buiten en binnen vervagen. Het gevoel en de stijl van binnen wordt steeds vaker doorgetrokken naar het leven buitenshuis in de tuin of op het balkon. Dit zien we terug in zowel het gebruik van kleuren, als de steeds modernere tuinmeubelen. Dat maakt de inrichting van de tuin bijna niet meer te onderscheiden van het interieur.

Bekijk ons ruime aanbod tuinmeubelen >

Sfeerfoto HK living Boer Staphorst

Trend 2: Laat de natuur zijn werk doen
We zien vaak dat er wordt gekozen voor een hoog afwerkingsniveau, maar dit is in 2017 niet meer nodig! Creëer pure en natuurlijke uitstraling in de tuin met de natuur als inspiratiebron bij de zoektocht naar producten. Denk hierbij aan producten als hout, klinkers of natuursteen. Ook zien we deze puurheid van de natuur terug in de beplanting. De natuur groeit op een bepaalde manier en dat is helemaal niet verkeerd om zo te laten. Kortom, laat in 2017 de natuur zijn werk doen!

ECOstyle_handen_met_Cocopeat_potgrond

Trend 3: Meer genieten, minder onderhoud
Genieten wordt steeds belangrijker. Dat is ook terug te zien in de tuin: in 2017 zal er steeds vaker gekozen worden voor duurzame en onderhoudsarme materialen in de tuin. Dit sluit ook naadloos aan op tuintrend 4: Laat de natuur zijn werk doen. Zo heb je minder onderhoud en wordt de tuin een heerlijke plek om te genieten en ontspannen.

2 personen liggend op gras-047-15cm

Trend 4: Creëer een plek voor ontspanning
Jouw woonomgeving is een plek om tot rust te komen. We werken hard en daarom is het fijn om een plek te hebben voor ontspanning. Dit zien we niet alleen terug in het interieur, maar ook de tuin wordt tegenwoordig omgetoverd tot een heerlijke plek om te relaxen. Denk hierbij aan elementen zoals een jacuzzi, buitenhaard, mooie buitenkeuken of een luxe terrasoverkapping.

Meer over onze terrasoverkappingen >

riva zonwering verano Boer

Kortom…
Als we alle tuintrends voor 2017 kort samenvatten zien we een duidelijk rode draad: minder onderhoud en meer genieten! Na een lange dag werken is het fijn om een plek te hebben waar je heerlijk kunt ontspannen. Daarom wordt een plek als de tuin steeds belangrijker!

Wil jij ook deze zomer een tuin met minder onderhoud, en meer genieten? Kom eens langs in onze winkel en laat je inspireren door de mogelijkheden! 

Sfeerfoto HK living Boer Staphorst

3 reacties

 1. Harry Brajel - Als we spreken over trends, dan is er grote behoefte aan plantenbakken op een poot bijvoorbeeld bloempot Versailles, niet de dure versie maar van hard-plastic in de kleur grijs.

  • Judith Huls - Beste Harry,

   Bedankt voor uw tip!

   We gaan uw tip voorleggen aan onze afdeling inkoop.

   Met vriendelijke groet,
   Judith Huls

 2. Kim - Die plek van ontspanning heb ik zeker in mijn tuin. Een mooi rustige plek met een radio en een jacuzzi. Echt heerlijk ik zou het iedereen aanraden!

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *