Veiligheid & privacy

Boer Staphorst respecteert uw privacy en verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Download onze privacyverklaring >

Privacyverklaring Boer Staphorst B.V.

Inleiding
Dit is de privacyverklaring van Boer Staphorst B.V. (BS). In deze verklaring verschaft BS informatie over de persoonsgegevens die worden verwerkt van betrokkenen (klanten en bezoekers van de website) in het kader van de dienstverlening en websites van BS. BS gaat zorgvuldig met jouw gegevens om en zorgt ervoor dat elke verwerking voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 23 mei 2018. Bij wijzigingen wordt de laatste versie op de website gepubliceerd.

Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing?
Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die BS verzamelt en verwerkt van betrokkenen in het kader van de aangeboden diensten, producten, het gebruik van de app en/of het bezoeken van onze websites.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die BS verwerkt. Onder BS vallen in ieder geval de volgende websites:

Door het aanmaken van een account, afnemen van onze diensten en/of producten, het gebruiken van de app en/of het bezoeken van onze websites geef je toestemming aan BS om jouw persoonsgegevens in overeenstemming met deze privacyverklaring te verwerken.

Als je jonger bent dan 16 jaar, mag je slechts persoonsgegevens aan BS verstrekken indien één van je ouders of een wettelijke vertegenwoordiger die deze privacyverklaring heeft gelezen ons hiervoor namens jou toestemming geeft. Wij verzoeken je daarom geen gegevens aan ons te verstrekken indien je nog geen toestemming hebt gekregen.

Op onze website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacy bescherming van deze websites. We adviseren dan ook om altijd de privacy statement van de betreffende website te lezen.

Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?
BS, gevestigd aan Achthoevenweg 2 (7951SK) te Staphorst en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 05057910 is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring.

Op welke grond verwerken wij jouw gegevens?
Wij verwerken jouw persoonsgegevens omdat dat noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of omdat je ons toestemming hebt gegeven. In sommige gevallen kan het zo zijn dat we wettelijk verplicht zijn bepaalde persoonsgegevens te bewaren. Soms hebben we ook een gerechtvaardigd belang voor de verwerking van persoonsgegevens, in zo’n geval staat het gerechtvaardigd belang omschreven in die betreffende verwerking.

Welke gegevens verwerken wij en voor welk doel?

Account
In je account op de website, webshop en/of app van BS slaan we onder andere je inloggegevens, personalia (naam, geslacht, adres en woonplaats), je bestelgegevens, telefoonnummer, geboortedatum, betaalgegevens en e-mailadres. We slaan deze gegevens op zodat je ze de volgende keer niet opnieuw hoeft in te voeren. Deze persoonsgegevens verwerken wij zodat jij je bestelling in je account kunt inzien, je gemakkelijker nog een keer kunt bestellen en om je op de hoogte te houden van acties en aanbiedingen van BS. Als je zeven jaar niets meer hebt besteld of zeven jaar niet hebt ingelogd bij BS dan verwijderen we je account en al je persoonsgegevens.

Klantenservice
Als je met onze klantenservice chat, belt of mailt kan het zo zijn dat we aantekeningen maken van het gesprek. Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen via Whatsapp, Facebook, Twitter of andere sociale media. De aantekeningen van het gesprek bewaren we om ervoor te zorgen dat we weten waarover je eerder contact met ons opgenomen hebt. Daarnaast verwerken we natuurlijk ook je contactgegevens zoals je telefoonnummer of e-mailadres en gegevens over wie jij bent. De aantekeningen van je contact met onze klantenservice worden bewaard zo lang je klant bij ons bent. We verwerken jouw persoonsgegevens op grond van uitvoering van de overeenkomst.

Cameratoezicht
Voor de veiligheid van onze collega’s en producten, maar ook die van onze klanten maken we gebruik van cameratoezicht in en om de winkel. De camerabeelden worden na maximaal vier weken verwijderd, tenzij er een belangrijke reden is om de beelden langer te bewaren (bijvoorbeeld wanneer de politie daarom vraagt). BS heeft een gerechtvaardigd belang bij het gebruik van cameratoezicht in en om de winkel.

Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor een nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van allerlei leuke aanbiedingen en acties die BS heeft. Voor het versturen van de nieuwsbrief verwerken we alleen je e-mailadres en geboortedatum. We verwerken je persoonsgegevens omdat je ons daar toestemming voor hebt gegeven. In sommige gevallen heb je aanvullende persoonsgegevens aan ons verstrekt. Met die persoonsgegevens kunnen we je bijvoorbeeld een verjaardagsmail sturen. Hier heb je dan natuurlijk wel toestemming voor gegeven. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Voor het versturen van de nieuwsbrief gebruiken we een programma dat ons in staat stelt om te zien of je de e-mail geopend hebt, hoe lang je naar de e-mail gekeken hebt en of je doorgeklikt hebt naar onze website. Deze gegevens verwerken we om te leren hoe we betere nieuwsbrieven kunnen maken. Dit is een gerechtvaardigd belang van BS.

Het plaatsen van een order in de winkel of online
Om je bestelling snel en goed af te handelen hebben we je NAW-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer(s), eventuele andere afleveradressen en soms ook betaalgegevens nodig. We kunnen jouw bestelling met die gegevens zo snel mogelijk afhandelen en we houden je ook op de hoogte van je bestelling. Mocht je je bestelling thuis geleverd willen krijgen dan geven we je persoonsgegevens ook aan eventuele derden door. We kunnen je persoonsgegevens bijvoorbeeld doorgeven aan bezorgdiensten of soms aan een leverancier zodat de leverancier het pakketje rechtstreeks naar jou kan sturen. Met alle derde partijen hebben we strenge afspraken gemaakt hoe ze met jouw persoonsgegevens omgaan. Deze persoonsgegevens hebben we nodig om de overeenkomst met jou uit te voeren. We bewaren de persoonsgegevens over je bestelling en de afhandeling daarvan zeven jaar. Dit is de wettelijke bewaartermijn die geldt voor dit soort bestellingen.

Reparatie of service
Mocht een product in aanmerking komen voor reparatie of service dan hebben we voor de uitvoering van de reparatie of service persoonsgegevens van je nodig. De reparaties laten we in sommige gevallen uitvoeren door andere partijen. Deze andere partijen hebben natuurlijk wel gegevens van je nodig. Als dat noodzakelijk is, geven we je persoonsgegevens door aan de partijen die de reparaties of service verrichten. In sommige gevallen kun je voor een uitgebreide garantie kiezen. Deze garanties worden vaak uitgevoerd door derde partijen. Om deze garantie in de toekomst uit te kunnen voeren worden je persoonsgegevens doorgegeven aan de leverancier of de uitvoerder van de garantie. Deze persoonsgegevens worden op grond van uitvoering van een overeenkomst verwerkt.

Achteraf betalen
In sommige gevallen bieden we de optie om je bestelling achteraf te betalen. Om het risico te beperken vinden we het belangrijk dat we je kredietwaardigheid kunnen en mogen toetsen. Dat toetsen gebeurt door externe bedrijven. Voor het uitvoeren van een dergelijk onderzoek naar jouw kredietwaardigheid kunnen we je persoonsgegevens doorgeven aan die externe bedrijven.

Contactformulier
Het is mogelijk om vragen aan BS te stellen via een contactformulier op de website. Voor het afhandelen van je vraag verwerken we je naam, e-mailadres en natuurlijk de inhoud van je bericht. Je kunt er vrijwillig voor kiezen om je telefoonnummer en/of woonplaats door te geven. De persoonsgegevens uit het contactformulier worden na twee jaar verwijderd.

Websites, apps en systeem
Op de website worden algemene gegevens van onze bezoekers bijgehouden. We houden het IP-adres bij, daarnaast analyseren we het klik- en surfgedrag van bezoekers van de website om de werking van de website te kunnen optimaliseren.

Binnen de apps, website en/of het systeem van BS worden gebruiksstatistieken geanalyseerd. Het doel hiervan is de inrichting en de beveiliging te optimaliseren voor de bezoekers en/of gebruikers. Aan de hand van deze gegevens kan BS de diensten zoveel mogelijk op de behoefte van de bezoekers en/of gebruikers afstemmen. BS kan generieke klantpatronen opstellen om haar dienstverlening te verbeteren en relevantere aanbiedingen te kunnen doen aan onze klanten. Bezoekers en/of gebruikers worden in principe niet individueel gevolgd bij het surf- en klikgedrag.

De gegevens over je klik- en surfgedrag worden na maximaal twee jaar volledig geanonimiseerd. Om je een goede service te kunnen bieden is het noodzakelijk dat BS bovenstaande gegevens van jou ontvangt. De verstrekking van je persoonsgegevens aan BS is een noodzakelijke voorwaarde om een overeenkomst met BS te sluiten. Wanneer je de gegevens niet verstrekt is het helaas niet mogelijk een overeenkomst met BS aan te gaan.

Cookies
Op onze websites maken wij gebruik van (functionele, analytische en marketing) cookies die door je browser worden opgeslagen op jouw apparaat, bijvoorbeeld op jouw computer, tablet of telefoon. In deze cookies wordt informatie opgeslagen (zoals de instellingen van je pc en door jou aangegeven voorkeuren) om een volgend bezoek aan onze website te vergemakkelijken. Deze informatie bevat geen naam of adresgegevens of andere persoonlijke gegevens. Je kunt je browser zo instellen dat je tijdens je bezoek aan onze website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat je geen gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van onze website of dat je geen toegang hebt tot onderdelen van onze website. BS maakt geen gebruik van speciale software of cookies om de identiteit of het gedrag van de individuele bezoeker te achterhalen.

BS maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe effectief onze Adwords-Advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn en hoe bezoekers onze website gebruiken. De informatie die hiervoor wordt verkregen waartoe het IP-adres behoort, wordt overgebracht naar Google. Deze gegevens worden door Google opgeslagen op servers die in de Verenigde Staten staan. Om hier meer informatie over in te winnen kunt je het privacy beleid van Google nalezen. BS heeft Google Analytics ingesteld aan de hand van de instructies van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hierdoor is de invloed op de privacy van onze bezoekers minimaal. De informatie wordt door Google gebruikt om rapporten over de website aan BS te kunnen verstrekken, om te bekijken hoe de website gebruikt wordt. Deze informatie kan door Google verschaft worden aan derden voor zover derden de informatie namens Google verwerken of wanneer Google wettelijk verplicht is tot informatieverschaffing. BS heeft hier geen enkele invloed op. BS heeft Google geen toestemming gegeven om de verkregen analytics informatie voor andere diensten van Google te gebruiken.

Met jouw toestemming plaatsen wij “tracking cookies” op jouw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
We gebruiken een aantal typen cookies. We gebruiken functionele en analytische cookies. Maar we gebruiken ook cookies om social media functionaliteiten mogelijk te maken. Denk hierbij aan een Like-knop, een Google Maps kaart of een YouTubefilmpje.

Naar de voornoemde cookies gebruiken we ook advertentiecookies. We plaatsen zelf advertentiecookies maar maken ook gebruik van derde partijen die advertentiecookies plaatsen. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen we gebruiken om je zo relevant mogelijke aanbiedingen te doen. Ook kunnen we door middel van deze cookies bijhouden welke advertenties je al hebt gezien.
Tot slot maken we gebruik van een tracking-cookie om surfgedrag op de website te volgen om te kunnen zien waar wij onze website kunnen verbeteren. Zo’n cookie helpt ons om te zien of jij als klant alles op de website kunt vinden. We gebruiken deze cookie niet om jouw gedrag te analyseren maar alleen om te kijken of onze websites voldoen aan de hoge standaard die wij daaraan stellen.

Hoe lang bewaren wij je gegevens voor deze doelen?
Hoe lang we jouw persoonsgegevens bewaren verschilt per verwerking. In deze privacyverklaring wordt per verwerking aangegeven hoe lang de betreffende persoonsgegevens bewaard worden.
BS kan ervoor kiezen om bepaalde persoonsgegevens niet (direct) te verwijderen indien dit gezien wettelijke bewaartermijnen van BS verplicht is, en het bewaren van deze gegevens geen onevenredige inbreuk maakt op jouw privacy.

Welke partijen hebben toegang tot welke gegevens?
Het is mogelijk dat BS bij het uitvoeren van zijn diensten bepaalde persoonsgegevens deelt met derde partijen als dit redelijkerwijs noodzakelijk is. Deze partijen zijn:

  • IT-partner voor hosting en onderhoud website, apps en systeem;
  • Kredietverzekeraars en bureaus die de kredietwaardigheid toetsen;
  • Overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst;
  • Installateurs;
  • Overige derden voor de uitvoering van de activiteiten van BS, zoals transporteurs, service- en reparatiebedrijven, e-mail- en postverwerkers. Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de
    betreffende diensten en bedrijfsactiviteiten je gegevens verwerken, doen zij dit in hoedanigheid van verwerker voor BS en heeft BS de vereiste technische en organisatorische maatregelen
    getroffen om te verzekeren dat jouw gegevens uitsluitend voor bovenstaande doeleinden worden verwerkt.

Met de (externe) partijen die toegang hebben tot persoonsgegevens worden (voor zover mogelijk) de gegevens geanonimiseerd en worden er aparte overeenkomsten gesloten ter waarborging van geheimhouding en rechtmatige omgang met persoonsgegevens.

Wij zullen de persoonsgegevens nooit zonder toestemming verkopen, verspreiden of leasen aan derden die als doel hebben de gegevens te gebruiken voor direct marketing. Uitsluitend indien BS hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties. BS zal in dergelijke gevallen passende maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om te waarborgen dat jouw gegevens zo goed mogelijk worden beschermd.

Hoe beveiligen wij je gegevens?
BS gaat uiterst zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij hebben verschillende passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik, die gezien de daarmee gemoeide kosten en de aard van de persoonsgegevens redelijk zijn. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging, zoals pseudonimisering, versleuteling van persoonsgegevens, beveiliging door middel van een actieve firewall, up-todate virusscanners en een informatiebeveiligingsbeleid dat erop gericht is om op permanente basis de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de verwerkingssystemen en diensten te garanderen.

Vragen en verzoeken om inzage, correctie en verwijdering
Een Account kan door de betrokkene op ieder gewenst moment worden opgezegd. Binnen het Account kunnen betrokkenen tevens de door hun opgegeven informatie wijzigen. Indien je bent aangemeld voor een nieuwsbrief bevat elke nieuwsbrief instructies om je af te melden. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je rechten met betrekking tot persoonsgegevens uit te oefenen. BS
werkt uiteraard mee aan de uitoefening van jouw rechten. Zo heb je wettelijk de volgende rechten:

– Recht op informatie;
– Recht op inzage;
– Recht op correctie;
– Recht om bezwaar te maken;
– Recht op dataportabiliteit
– Recht op beperking van verwerking;
– Recht om vergeten te worden/verwijderingsverzoek;

Als je klachten hebt over de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan, laat ons dit dan weten, zodat wij hiermee aan de slag kunnen. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen, bezwaren, verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van persoonsgegevens kunnen worden verstuurd naar:

Boer Staphorst B.V.
Achthoevenweg 2
7951 SK STAPHORST
info@boer-staphorst.nl
0522-466800 (voor informatie en vragen)