Verschillende banken op een rijtje

De bank. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. En dat niet alleen; want een bank bepaalt grotendeels ook hoe de rest van de inrichting eruit komt te zien. Daarnaast brengen we er heel wat uurtjes op door. Maar wanneer kies je nou voor welke bank? In deze blog helpen we alvast een handje.

De lounge hoekbank

Zit je graag onderuit gezakt of vind je het heerlijk om tijdens een film languit te liggen op een bank? Dan past een hoekbank bij jou. Bedenk wel eerst van te voren waar je de bank wilt gaan neerzetten. Zo moet je bij een hoekbank rekening houden met de verlengde kant van de hoekbank. De zogenoemde Chaise longue. Niet alleen omdat de kant van de Chaise longue bepalend is, maar ook vanwege de looproute in huis. Het is namelijk erg vervelend om de hele tijd om je bank heen te moeten lopen.

Bolia bank

Tip: Plaats de hoekbank in een mooie hoek of juist in het midden van de kamer om de ruimte te onderbreken. Als je gaat voor een hoek, plaats dan de bank een stukje van de muren af. Dit zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. En tussen de muren en bank kun je weer woonaccessoires kwijt. Win-winsituatie.

Stoere leren bank

Wil je juist een stoere uitstraling in huis? Dan is een leren bank de oplossing. Maar ook een bank met vierkante vormen en brede arm- en rugleuningen oogt stoer.

BePureHome

Als je geen leer in huis wilt is dat geen probleem. De Rodeo bank van BePureHome is ook verkrijgbaar zowel verkrijgbaar in leer als in velvet. Niet alleen zacht maar ook nog eens super hip, want velvet komt dit jaar weer helemaal in!

BePureHome

Tip: als je kleine kinderen in huis hebt, is het verstandig om de bank in te sprayen met een vuil afstotende spray. Dat scheelt weer boenen. 

Bekijk hier de Rodeo collectie >

Klassieke kleurrijke bank

Als je een rustig ingericht huis hebt, dan kun je voor een kleurrijke bank gaan. Daarmee word je bank ook dé blikvanger van je woonkamer. Ga bijvoorbeeld voor een bank in frisse voorjaarskleuren of juist een donkergroene bank. Zoals deze 3-zitsbank van vtwonen.  En voor de klassieke liefhebbers: dan zit je ook bij deze bank goed. De bank is namelijk door de zitkussens een tikkeltje modern maar dan wel in een klassiek jasje.

Tip: kleine woonkamer? Door te gaan voor een bank op pootjes oogt de bank veel minder massief. 

vtwonen

Bekijk hier alle vtwonen banken >

vtwonen-banken-03

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *