Verse broodjes voor hamburgers

Creëer variatie in het klassieke broodje hamburger door je eigen verse broodjes te bakken. Deze overheerlijke broodjes zijn ook geschikt in andere combinaties, zoals met beenham.

Ingrediënten
425 gram bloem
7gr gist
240 ml melk
28 gram roomboter in blokjes gesneden en op kamertemperatuur
12 gram suiker
10 gram zout
2 eieren
Sesamzaadjes

Bereidingswijze
Roer als eerste de bloem en gist door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de melk en roomboter toe en kneed het deeg met een mixer met deeghaken. Voeg aan dit deeg de suiker en het zout toe en kneed het nog een keer. Klop 1 ei los en voeg dit ook aan het deeg toe. Kneed het deeg vervolgens goed door tot een geheel.

Leg vervolgens het deeg in een kom en dek dit af met een theedoek. Laat dit 1 uur rijzen op 20 graden.

Maak van het gerezen deeg bolletjes en leg deze op een plateau en laat dit opnieuw 1 uur rijzen. Het mooiste is als de bolletjes in volume zijn verdubbel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Klop één ei los en smeer hier de bolletjes licht mee in. Bestrooi de bolletjes vervolgens met sesamzaadjes. Bak de bolletjes ongeveer 10 minuten af tot ze goudbruin zijn van kleur.

Eetsmakelijk!

Hamburgerbroodjes

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *