Violan – de nieuwe generatie vilt

Meer en meer industrieën willen beperkte materialen vervangen door hernieuwbare bronnen. Een voortdurend groeiend aantal mensen is zich bewust van het belang  dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid heeft voor onze hele wereld. Dit was voor Metz Textil & Design het signaal om Violan te creëren. Violan is gemaakt van plantaardige materialen, want houtvezels en plantenresten vormen de basis van dit nieuwe materiaal.

Uitstekende kwaliteit

De kwaliteit van Violan is gelijk aan die van een fijn wolvilt en het ziet er hetzelfde uit. Daarnaast voelt het aan als wolvilt, maar het is volledig vrij van bestanddelen van dierlijke oorsprong. Dus ideaal voor veganisten en personen met een intolerantie tegen dierlijk haar. De producten zijn biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn als je baby besluit op je placemats of onderzetters te kauwen! Ook is het ideaal voor het beschermen van kostbare oppervlakken op een zeer decoratieve en stijlvolle manier. Violan heeft een groot assortiment die bestaat uit een breed scala aan ronde en vierkante placemats, onderzetters en tafellopers.

Violan – Een perfect zitcomfort

Zit op de kussens van Violan en ervaar het perfecte zitcomfort op bijvoorbeeld banken en designstoelen. Als je op een Violan zitkussen zit, dan sta je niet meer zo snel op uit jouw favoriete stoel! De producten hebben krachtige, felle kleuren en die voegen individuele hoogtepunten toe aan jouw woonkamer.

Goed om te weten

 • De Violan-producten moeten hetzelfde worden behandeld als textiel gemaakt van wol of vergelijkbare fijne materialen.
 • Violan kan in de wasmachine worden gewassen op 30 graden. Je kunt het gewoon wassen samen met vergelijkbare kleuren, kies het wolprogramma en een mild reinigingsmiddel. De producten kunnen niet in de droger, dus laat ze gewoon aan de waslijn drogen.
 • Gebruik geen agressieve chemicaliën en probeer vlekken niet te verwijderen met bleekmiddel.
 • Strijk de items niet te warm en zet het strijkijzer op “wol”.
 • Wanneer je al deze eenvoudige instructies opvolgt, geniet je extra lang van de Violan-producten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Violan? Ze zijn te vinden op onze decoratieafdeling.

Bekijk hier onze openingstijden >

Violan - Boer Staphorst

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *

  De verspreiding van het Coronavirus heeft grote impact op ons allemaal. Boer Staphorst is gewoon geopend, maar hanteert aangepaste openingstijden. Wij verwelkomen u ook nu graag in onze winkel, waar we strenge voorzorgsmaatregelen hebben getroffen op basis van de richtlijnen van het RIVM. Ook een afspraak inplannen met onze medewerkers is natuurlijk mogelijk, zo bent u verzekerd van deskundig advies tijdens uw bezoek!

   

  Lees hier alles over onze voorzorgsmaatregelen en aangepaste openingstijden