Vliesbehang: het behang van de toekomst

Vliesbehang wint de laatste jaren aan populariteit. Dit komt door de vele voordelen dat dit behang met zich meebrengt. Vliesbehang is in vele toepassingen verkrijgbaar: van fotobehang tot structuurbehang. Bij Boer Staphorst is het allemaal mogelijk! Bekijk alle voordelen. 

Wat is vliesbehang?
Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Dit is een type behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is ‘vlies’. Bij Boer Staphorst hebben we een ruim assortiment vliesbehang van bekende topmerken als Esta Home, Dutch Wallcoverings en BN Wallcoverings. Vliesbehang heeft vele voordelen en is daarmee een echte aanrader. Bekijk alle voordelen:

Meer over ons behang >

w158207  136.2.02

Alle voordelen van vliesbehang

1. Gemakkelijk aan te brengen
Eén van de grootste voordelen van vliesbehang is dat het aanbrengen gemakkelijk en snel gaat. Dit komt doordat alleen de muur maar met met behanglijm ingesmeerd hoeft te worden. Een behangtafel is hierbij overbodig en er hoeft geen rekening gehouden worden enige wachttijd.

Tip: vliesbehang kan soms licht doorschijnend zijn. Zorg er dus voor dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten vertoond.

W158707  vliesbehang2

2. Zeer sterk en scheurt niet
Een ander voordeel is dat vliesbehang zeer sterk is waardoor de kans op scheurvorming klein is. Waar je bij het klassieke behangpapier moet oppassen voor eventuele scheuren, is dit bij vliesbehang zo goed als uitgesloten. Ook krimpt het vliesbehang na het aanbrengen niet meer. Daardoor zal het nooit vlekken of blazen vertonen, zelfs niet als je het verhangt. Een mooi eindresultaat is hiermee gegarandeerd.

vliesbehang

3. Gemakkelijk te verwijderen
Wanneer het tijd wordt voor een nieuw behang komt er nog een voordeel naar voren: het vliesbehang is gemakkelijk in hele banen van de muur te verwijderen. Je trekt de bovenlaag simpelweg los van de onderlaag. Wil je opnieuw behangen? Laat gerust het onderstaande vlies na het wegtrekken van de bovenlaag zitten! Je kunt hier gewoon overheen behangen.

4. Vele kleuren en designs
Door de populariteit van vliesbehang is dit type behang in vele kleuren en designs verkrijgbaar. Van kleurrijke behangetjes voor kinderkamers of sfeervolle houtstructuren voor woonkamers.

image-2016-11-08 (1)   image-2016-11-08 (3)

5. Gemakkelijk in onderhoud
Vliesbehang is zeer gemakkelijk in onderhoud. Neem het even af met een vochtige doek en klaar is kees! Ideaal voor in de kinderkamer.

Bij Boer Staphorst hebben we een ruim assortiment vliesbehang in verschillende kleuren en designs. Zo is er altijd een passend behang met vele voordelen, speciaal voor jou. Kom eens langs! 

w138210

8 reacties

 1. Lisanne - Hallo,

  Is het behang wat op de eerste foto van dit blog bij jullie in de winkel te verkijgen? Het gaat om het groene met roestachtige effect. Supermooi!

  Groet Lisanne

  • Kelly Dunnink - Beste Lisanne,

   Dit behang is bij ons te verkrijgen! Ik ga even voor je uitzoeken of we het ook op voorraad hebben, of dat het op bestelling gaat.
   Je ontvangt zo snel mogelijk van mij een persoonlijk berichtje.

   Met vriendelijke groet,
   Kelly Dunnink

 2. Gezien Schotman - Is vliesbehang ook geschikt voor schuine (zolder) wanden met een zachtboard ondergrond?

  • Kelly Dunnink - Beste Gezien,

   Ik heb uw vraag voorgelegd aan onze behangafdeling. Zij geven aan dat vliesbehang ook geschikt is voor een schuine wand met zachtboard ondergrond. Wel raden ze aan om de wand voor de zekerheid eerst voor te strijken.

   Als u verder nog vragen heeft horen we het graag.

   Met vriendelijke groet,
   Kelly Dunnink

 3. Roy Versteeg Braakman - Goedenavond,

  Hebben jullie ook een behangservice of is er alleen sprake van verkoop?

  Met vriendelijke groet,

  Roy

  • Danique Pierik - Goedemiddag Roy,

   Bedankt voor je reactie op ons vliesbehang. Ik heb je vraag voorgelegd aan onze behangafdeling. Zij geven aan dat een behangservice mogelijk is. Dit kan voor €50,- per uur en is op basis van nacalculatie.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 4. joop - waar is het vlies van gemaakt de rug waardoor dat behang aan zijn naam komt vlies behang

  • Danique Pierik - Goedemorgen Joop,

   Bedankt voor uw reactie op ons vliesbehang. De reden dat vliesbehang zo heet, is omdat vliesbehang, ook wel snelbehang genoemd, een behang is met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van “vlies”. Het draagt ook de naam snelbehang omdat het op een muur kan worden aangebracht zonder dat het moet ingelijmd worden of zonder enige wachttijd.

   Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *