Dé vloer trends van 2020

De keuze voor een nieuwe vloer is ontzettend belangrijk, waar deze ook komt te liggen. Wil je graag een nieuwe vloer in de keuken, slaapkamer of zolder? Hoe dan ook, het is je moet voor een vloer gaan die helemaal bij je past! Het is namelijk wel de bedoeling dat je er jaren lang plezier van kunt hebben. Om je een eindje op weg te helpen hebben we de mooiste vloer trends op een rijtje gezet. Doe inspiratie op en ontdek de mogelijkheden!

Er zijn in 2020 een aantal vloer trends die we in 2019 aan zagen, maar toch populair blijven! Daarnaast zijn er een aantal nieuwe trends, in nieuwe stijlen en materialen die in populariteit winnen. Andere stijlen, zoals bijvoorbeeld de visgraatvloer zijn we nog altijd groot fan van! Welke trend past bij jou?

Industriële uitstraling

De industriële interieurstijl blijft het enorm goed doen. En zo gek is het ook niet, aangezien je met deze stijl hele stoere combinaties in huis kunt maken. De stijl wordt dan ook doorgetrokken in de vloer. Een goede optie is een PVC vloer met betonlook, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een echte betonnen vloer!  De ‘urban’ stijl is overal toe te passen. Ze staan bijvoorbeeld fantastisch in moderne, loft-achtige gebouwen of als unieke blikvanger in een grote hal! De industriële- en betonlook vloeren zullen hoogstwaarschijnlijk één van de grootste vloer trends van 2020 worden!

Lees meer over PVC vloeren met een betonlook >

PVC vloeren Quickstep - PVC vloer met betonlook - AMCP40034_Interior01

Sierlijke patronen

Een andere trend die maar blijft groeien, is de visgraatvloer. De vloeren hebben een bepaald charme en uitstraling, waar nog geen enkele vloer tegen op kan. Maar er zijn wel variaties aan het ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de diagonaal gelegde vloeren, die de ruimte een stijlvol effect geven. Ga bijvoorbeeld voor een houten vloer en creëer een elegante look. Deze manier van vloer leggen brengt wel een nadeel met zich mee, aangezien je meer planken nodig zult hebben. Daarentegen zorgt de unieke vloer voor een ruime uitstraling.

 Vloer trends 2020 - Impress update 2017Expressive floorsHero

Rustige kleuren

Wat is er nou fijner dan na een lange dag heerlijk op de bank te ploffen in een interieur dat warmte en rust uitstraalt. Men is steeds meer opzoek naar een eigen plekje, waar we ons echt thuis voelen. Wanneer je voor lichte, rustige kleuren kiest zal er een prachtige Scandinavische look ontstaan in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan blonde, whitewash, honing en een combinatie van grijs en beige. Bovendien zal een lichte vloer en een licht interieur je een beetje opbeuren tijdens donkere dagen in de winter. Zie jij het al voor je?

PVC vloeren

De natuurlijke Wabi Sabi-stijl

De Wabi Sabi trend is overgewaaid vanuit Japan, waarbij het om echtheid, puurheid en eerlijkheid gaat. Een stijl waarin niet alles perfect hoeft te zijn, maar juist de imperfecties belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooie patronen, waarbij geen enkele plank er hetzelfde uitziet. De technische ontwikkeling in de productie van PVC en laminaat maken steeds meer mogelijk. Ga je voor een vloer met een vleugje urban, modern, een industrieel tintje of een vintage finishing touch?

PVC vloeren

Ontdek de badkamertrend Wabi Sabi >

Duurzame materialen

Een andere mooie ontwikkeling in de vloerenwereld, zijn de recyclebare vloeren. Het is en blijft een trend op het gebied van wonen, de duurzaamheid. Men wordt steeds bewuster van de impact op de wereld. Wat dan ook terug te zien is in materialen en keuzes voor het interieur. Zo ook bij de vloeren, welke een lange levensduur hebben. En het allermooiste, door de look van het PVC, heb je alsnog het gevoel dat je een echte houten of tegel vloer in huis hebt!

Kortom, er zit altijd een perfecte vloer voor jou tussen. Zou je de vloeren graag in het echt komen bekijken? Kom eens langs op onze vloerenafdeling! Onze vloerspecialisten helpen je graag.

Bekijk de openingstijden >

Houten vloer

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *