Samen voor de voedselbank

De komende weken, van maandag 19 juli t/m zaterdag 21 augustus, zetten wij ons weer in voor de voedselbanken! De voedselbank steunt gezinnen met gezonde levensmiddelen en zorgt voor een glimlach bij mensen die dit goed kunnen gebruiken. Wij dragen ons steentje bij voor de voedselbanken Zwolle e.o. en Zuidwest-Drenthe. Om een beeld te krijgen hoe de voedselbank te werk gaat, zijn wij op bezoek geweest bij Voedselbank Zwolle.

Een rondleiding bij Voedselbank Zwolle e.o.

Tijdens het bezoek aan de Voedselbank krijgen we een rondleiding van Nelly Sporre, persvoorlichter van Voedselbank Zwolle e.o. Ze laat ons het gebouw zien waar alle producten liggen opgeslagen en waar de voedselpakketten voor de ruim 300 gezinnen worden ingepakt. Er wordt op dat moment door zo’n 50 vrijwilligers hard gewerkt, omdat op vrijdagmiddag de gezinnen langskomen om hun voedselpakket voor de komende week op te halen. De inhoud van het pakket verschilt per week. In de oneven weken krijgen de gezinnen een uitgebreid voedselpakket met houdbare producten en in de even weken wordt er een pakket met niet-houdbare producten zoals zuivel, vlees, groente en fruit uitgedeeld.

Om de klanten van de voedselbank te kunnen voorzien van voldoende eten, werkt de voedselbank samen met bedrijven, kerken, scholen, particulieren en bedrijven geeft Nelly aan. Door deze samenwerkingen zorgt de voedselbank ervoor dat de armoede in de regio zoveel mogelijk wordt teruggedrongen. De Voedselbank Zwolle e.o. is een non-profit organisatie die volledig draait op de inzet van haar vrijwilligers.

De plaatselijke supermarkten in Zwolle geven zuivelproducten en vleeswaren. In de regio Zwolle geven ook kwekerijen en tuinderijen regelmatig groenten, fruit en aardappelen. Nelly geeft aan dat de inhoud van het voedselpakket volledig afhankelijk is van wat er binnenkomt, daarom is het ook zo belangrijk dat wij deze actie voor de voedselbank opzetten om ons steentje bij te dragen.

Onze actie voor de Voedselbank

Vorig jaar oktober was de voedselbank campagne een groot succes en hebben we in een week ruim 800 levensmiddelen opgeleverd. Het enthousiasme en de dankbaarheid na deze actie was voor ons reden genoeg om deze actie dit jaar nogmaals op te zetten, wij vinden het namelijk belangrijk om onze medemensen te helpen.

Opbrengst actie - oktober 2020

Dit jaar hebben we de samenwerking opgezocht met Boni Supermarkten en hebben we ook een inzamelingspunt bij Boni Staphorst gecreëerd. Samen met jouw hulp proberen we deze vijf weken de actie tot een groot succes te brengen en het aantal van vorig jaar ruim te overtreffen. Ons doel is om 4500 levensmiddelen in te zamelen. We vroegen aan Nelly hoeveel gezinnen we met deze levensmiddelen kunnen helpen, hierbij geeft ze aan dat we 300 gezinnen maar liefst drie weken lang van eten kunnen voorzien. En daarom wordt jouw bijdrage zeer gewaardeerd!

Hoe profiteer jij van 15% korting op één artikel naar keuze?

Kom je in de periode van maandag 19 juli t/m zaterdag 21 augustus naar onze winkel? Neem dan een voedselpakket, bestaande uit 1 pak koffie + 1 pak rijst + 1 pak pasta + 1 blik soep + 1 blik groente, en de actiekaart mee naar onze winkel. De actiekaart die je in de brievenbus hebt gekregen, moet je meenemen naar de winkel want hier staat de kortingscode op die gescand moet worden bij onze kassa. Wanneer je een voedselpakket in onze winkel inlevert, dan ontvang je 15% korting op één artikel naar keuze. Jij kiest zelf op welk artikel je de korting in wilt zetten! Dit varieert van een bank tot een vloer en van een lichtbron tot tuingereedschap. Mocht je geen actiekaart hebben ontvangen, dan is deze eventueel ook te verkrijgen in de winkel. Samen steunen wij de voedselbank!

Wil jij jouw steentje bijdragen aan onze voedselbankactie zonder dat je daar iets voor terug wilt? Bestel dan eenvoudig online een voedselpakket en wij voegen deze toe aan de pakketten in onze winkel.

Bestel hier jouw voedselpakket 

Actievoorwaarden

 • Tegen inlevering van een voedselpakket ontvang je 15% korting op één artikel naar keuze.
 • Je kiest zelf voor welk artikel je de korting gaat gebruiken.
 • De kortingsbon mag één keer gebruikt worden, koop je meerdere artikelen van exact hetzelfde product dan geldt de korting voor al deze artikelen.
 • Voor artikelen die speciaal voor jou besteld worden, vragen wij een aanbetaling. De aanbetaling is maximaal 30% van het verkooporderbedrag.
 • Maximaal één kortingsbon per klant.
 • Niet geldig in combinatie met andere acties, actieprijzen, vaste lage prijzen, lopende orders en offertes, de aankoop van cadeaubonnen, in rekening gebrachte kosten voor montage, meten en bezorgen.
 • Niet geldig op de afdeling keukens en badkamers op de 1e etage. Let op: actie geldt wel op accessoires en tegels.
 • De producten van Velux, buitenverblijven van Trendhout, Woodvision, Zonnelux, Zuiver, Dutchbone, Bolia, de Eekhoorn en Pure & Original zijn uitgesloten van deze actie.
 • Niet geldig in onze webwinkel.
 • Niet geldig in combinatie met de voordeelpas.
 • Niet geldig in onze bistro.

* Boer Staphorst behoudt zich het recht voor de voorwaarden te wijzigen, zie onze voorwaarden in de winkel en op www.boer-staphorst.nl.
* Boer Staphorst behoudt zich het recht voor de actie om welke reden dan ook voortijdig te beëindigen.