Zomerse cocktailrecepten

Er is geen drankje wat meer ‘zomer’ uitstraalt dan een cocktail. Zoet of met een bittertje, met of zonder alcohol; wij hebben de zomerse cocktail die bij jou past. Benieuwd hoe je de lekkerste cocktails maakt? Wij hebben de beste recepten voor jou op een rij gezet. Cheers!

Italiaanse scroppino

Zomerser dan met deze cocktail wordt het niet! De scroppino komt oorspronkelijk uit Venetië en is een heerlijk frisse ijscocktail voor tussendoor of als nagerecht. En wist je dat je een scroppino ook als tussengerecht kunt serveren? Dit drankje neutraliseert namelijk de smaakpapillen bij een diner met meerdere gangen. Wij zijn om!

AANTAL voor acht glazen
BEREIDING 15 minuten
INGREDIËNTEN 1 bak citroensorbetijs, 1 citroen, wodka naar smaak & 1 fles mousserende witte wijn
EN VERDER mengkom, garde, schilmesje & champagne- of wijnglazen

Je begint met het sorbetijs. Haal deze alvast uit de vriezer zodat het ijs wat zachter wordt. Schep het ijs vervolgens in een grote kom en schenk de mousserende wijn erbij. De hoeveelheid wodka voeg je naar eigen smaak toe *hik*. Klop het geheel met een garde tot een schuimende, lobbige drank. En klaar is je cocktail alweer, makkie toch? Serveer je scroppino in een champagne- of wijnglas met een citroentje op de rand. Saluti!

Variatietip: Houd je niet zo van citroen? Gebruik dan een andere smaak sorbetijs, bijvoorbeeld aardbei, voor een heerlijk zoete variatie op de scroppino!

Espresso Martini

Dit stoere drankje is de Bentley onder de cocktails! De espresso martini vindt zijn oorsprong in de bruisende wijk Soho in Londen en is met name de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote favoriet onder cocktailliefhebbers. Een verfijnd, donker en rijk drankje met flair! 

AANTAL voor vier glazen
BEREIDING 25 minuten (inclusief 20 minuten wachten)
INGREDIËNTEN 100 ml Tia Maria of Kahlúa, 100 ml wodka, 120 ml espresso & 8 ijsblokjes
EN VERDER martini- (of andere leuke cocktail)glazen & een blender of keukenmachine

Start met het zetten van de espresso. Laat deze ongeveer vijftien minuten staan tot het op kamertemperatuur is. Is je espresso genoeg afgekoeld? Dan doe je de espresso samen met de wodka, likeur en ijsblokjes in de blender en laat je deze ongeveer vijf seconden malen. Vervolgens… is je cocktail al klaar. Snel he! Heb je de cocktails ingeschonken? Laat deze dan ongeveer vijf minuten staan tot er een mooi schuimkraagje bovenop de cocktail ligt. Maak het feestelijk af door een paar koffiebonen in het midden van de schuimlaag te leggen en het genieten kan beginnen!

Minted mule mocktail

Deze mocktail, ja zonder alcohol, is een echte zomerse topper! Lekker fris, niet zo zoet en dorstlessend. De mule werd voor het eerst in de jaren ’40 in Los Angeles geserveerd door gemberbier met wodka te mengen. Wij hebben er een heerlijke non-alcoholische versie van gemaakt met gemberbier en tonic. Enjoy!

AANTAL voor vier glazen
BEREIDING 10 minuten
INGREDIËNTEN 3 limoenen, 1 fles gemberbier, 1 fles tonic, 4 kaneelstokjes, 4 steranijs & 4 takjes munt
EN VERDER stoere longdrinkglazen

Schenk per glas 50 ml gemberbier in en doe er vervolgens per glas ook 15 ml limoensap bij. Zorg ervoor dat je minimaal een halve limoen overhoudt om partjes of schijfjes van te snijden. Leng het gemberbier en de limoensap aan met tonic. Vervolgens doe je per glas een kaneelstokje, een steranijs en een partje of schijfje limoen er in. Takje munt erbij en voilà, je mocktail is ready tot go! Zo makkelijk kan het zijn. Geniet van de zomer!

Ben jij nog op zoek naar leuke cocktailglazen? In onze winkel én online vind je de leukste glazen van onder andere PIP Studio, HKliving en Bunzlau Castle waarmee je jouw cocktails extra feestelijk maakt.

filter en sorteer